Η jazz συναντά την ποίηση στη Ρόδο

Η jazz συναντά την ποίηση στη Ρόδο

Η jazz συναντά την ποίηση στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 401 ΦΟΡΕΣ

Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. – Δήμου Ρόδου παρουσίασε την ποιητική συλλογή «Αναcoda» του διεθνούς φήμης μουσικού της Jazz, πανεπιστημιακού και ποιητή Δημήτρη Βασιλάκη στο καφέ Ωβέρνη της Παλιάς Πόλης, τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018.

Την ποιητική συλλογή παρουσίασαν ο βιβλιοθηκονόμος του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. και φιλόλογος Αργύρης Κόσκορος και ο πολιτικός μηχανικός και ποιητής Βασίλης Μαντικός.

Η εκδήλωση, κάθε άλλο παρά συμβατική και συνηθισμένη, πλαισιώθηκε ιδανικά με την υπέροχη μουσική της Σάσας Παπαλάμπρου στα φωνητικά και στα πλήκτρα, της Nastazia Beikof και της Monique Kabasele στα φωνητικά, του Νέστορα Βασιλάκη στο σαξόφωνο, του Άρη Σολομών στα τύμπανα, της Νεφέλης Σολομών στο φλάουτο και φυσικά του ίδιου του Δημήτρη Βασιλάκη στο σαξόφωνο και την πρόζα.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς πραγματοποιήθηκε συζήτηση σχετικά με τις αρχές της τζαζ δημοκρατίας και τη θέση της γυναίκας στη τζαζ, όπου μέλη του σχήματος μίλησαν ανοιχτά για τις εμπειρίες τους και τις απόψεις τους πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.

Ο συνδυασμός ποίησης, θεατρικής πρόζας και τζαζ υπήρξε ιδανικός καταφέρνοντας να χαρίσει στους θεατές μια πραγματικά αξέχαστη εμπειρία. Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Αναcoda» πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διήμερου festival/forum «Jazz Democracy» που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Βασιλάκη και αποτελεί συνέχεια της αντίστοιχης δράσης που έλαβε χώρα τον περασμένο Απρίλιο την έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στην Νέα Υόρκη.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον Πολιτισμό Κάλλιστος Διακογεωργίου, η εκπρόσωπος Στρατηγού της 95 ΑΔΤΕ, υπολοχαγός Παρασκευή Κέλλιου και ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου Φραγκίσκος Καλαβάσης, καθώς και φίλοι της ποίησης και της jazz μουσικής.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας