Η Ρόδος ως «Μέκκα» του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Η Ρόδος ως «Μέκκα» του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Η Ρόδος ως «Μέκκα» του μηχανοκίνητου αθλητισμού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 486 ΦΟΡΕΣ

Σημαντικά στοιχεία για τη διοργάνωση του Festival of Speed στο νησί μας δόθηκαν χθες κατά τη συνέντευξη Τύπου στην Περιφέρεια. Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από αύριο και θα διαρκέσουν ως την Κυριακή, περιλαμβάνοντας το πρόγραμμα φωτογραφήσεις στη Λί

Μια μοναδική εκδήλωση με αφορμή το αυτοκίνητο, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, και πυρήνα τον άνθρωπο, θα γίνει στη Ρόδο από αύριο έως και την Κυριακή από την Speed Secror σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Ρόδου και το Εμπορικό Επιμελητήριο. Πρόκειται για το Festival of Speed με συμμετοχή εξωτικών super cars, περίπου 70 στον αριθμό, πολλά απ’ αυτά μάλιστα συλλεκτικά, ξεπερνώντας η αξία τους το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Το Σάββατο στις 18.30 θα γίνει στην πλατεία δημαρχείου το Cars & Coffee και την Κυριακή στις 11.00 η επίδειξη με αφετηρία επίσης τον ίδιο χώρο έως το τουριστικό λιμάνι. Τα αμάξια αυτά, τα μισά από τα οποία ανήκουν σε Ροδίτες, θα κινηθούν με χαμηλές για τα δεδομένα τους ταχύτητες στην πόλη, καθοδηγούμενα από το όχημα αλυτάρχη, που θα προηγείται και η όλη εκδήλωση δεν έχει να κάνει με αγώνα, ασχέτως αν από κάποιους αναφέρεται έτσι.

Στο πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνεται η φωτογράφηση στη Λίνδο αύριο, στις Πηγές Καλλιθέας το Σάββατο, αλλά πρέπει να ξέρουν όσοι θα κινηθούν την Κυριακή στο κέντρο της πόλης, πως θα είναι κλειστό από τις 7 το πρωί και τα οχήματα που εμποδίζουν θα απομακρύνονται από γερανοφόρο όχημα.
Με αφορμή το γεγονός αυτό, χθες δόθηκε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας, παρουσία εκπροσώπων των διοργανωτών και φορέων που στηρίζουν τη διοργάνωση.

Ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Αθλητισμού, Νίκος Νικολής τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει για την Περιφέρεια η διοργάνωση, όχι μόνο αυτή, αλλά και κάθε τι που προβάλλει τα νησιά μας. Στόχος είναι αφενός, όπως συνέχισε, η προβολή της περιοχής αλλά και η ανάπτυξη μέσα απ’ αυτά τα γεγονότα.

Ο Γιώργος Πόκκιας εν συνεχεία ως αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, τόνισε πως η διοργάνωση αυτή αναδεικνύει τον τόπο μας όπως επίσης το αυτοκίνητο και γίνεται για δεύτερη φορά, για να έχει ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία και να ταξιδέψει το νησί μας σ’ όλο τον κόσμο, αυξάνοντας έτσι τους φίλους του. Στόχος είναι να μπει η Ρόδος στον παγκόσμιο χάρτη του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μετά τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας στα Μαριτσά.

Συνέχισε λέγοντας πως το αυτοκίνητο είναι στο DNA του κάθε Ροδίτη που έχει ιστορία στη διοργάνωση αγώνων. Η ανάδειξη της Ρόδου μέσα από την παραπάνω διοργάνωση, η προσέλκυση όσο γίνεται περισσότερου κόσμου, η επιστροφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού και των αγώνων στη Ρόδο, καθώς επίσης και η οδική ασφάλεια είναι το τετράπτυχο της επιτυχίας, σύμφωνα με τον Γιώργο Πόκκια.

Θέτοντας όλοι υψηλά στάνταρτ για τους αγώνες, ευχαρίστησε τους διοργανωτές για τη συνεργασία και συγκεκριμένα την Περιφέρεια και το Επιμελητήριο.

Παρουσία είχε και ο Στέφανος Κυριαζής, πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, ο οποίος σημείωσε πόσο μεγάλη αξία έχει η ανάδειξη της Ρόδου μέσω αυτών των διοργανώσεων και προσκάλεσε τον κόσμο να δώσει το «παρών», δεδομένου ότι οι άνθρωποι του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε συνεργασία με τους διοργανωτές, Δήμος, Περιφέρεια, Επιμελητήριο αλλά και όλοι από το SpeedSector, έδωσαν ό, τι καλύτερο μπορούσαν και πέρασαν μεγάλη αγωνία ώστε όλα να οργανωθούν στην εντέλεια.

Η Φαίδρα Σπανού ως μέλος του ΔΣ, εκπροσώπησε το Επιμελητήριο και δήλωσε τη στήριξη για τη διοργάνωση που προάγει τον πολιτισμό, τις ομορφιές της Ρόδου και λειτουργεί ευεργετικά ώστε να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν. Παράλληλα κάλεσε τον κόσμο να δώσει το «παρών» επειδή αυτή η διοργάνωση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ιστορία της Ρόδου, με την ευχή να γίνει θεσμός μέσα από την ευεργετική συνεργασία των φορέων για την εξέλιξή της.

Ο Νίκος Πουλιού, ένας από τους εκπροσώπους της Speed Sector, ευχαρίστησε τους φορείς για τη συνεργασία και ανέφερε πως το Festival of Speed θα παίξει σημαντικό ρόλο για τη διάδοση του μηχανοκίνητου αθλητισμού, σημειώνοντας παράλληλα και την παρουσία αυτοκινήτων συλλεκτικών με τεράστια οικονομική αξία που αξίζει ο κόσμος να τα παρακολουθήσει είτε σταθμευμένα στην πλατεία δημαρχείου είτε κατά τη διάρκεια της επίδειξης.

Παρών ήταν και ο Κωνσταντίνος Χατζηχριστοδούλου, επίσης από την Speed Sector, που στάθηκε περισσότερο στο πρόγραμμα της διοργάνωσης αυτής με φωτογράφηση την Παρασκευή στη Λίνδο, το Σάββατο το πρωί στις Πηγές Καλλιθέας και προσκάλεσε τον κόσμο στο Cars & Coffee, αφού είναι κάτι μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα και θα γίνει μόνο στη Ρόδο. Όπως συνέχισε, οι λάτρεις του αυτοκινήτου θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ιδιοκτήτες των super cars, ακόμα και να διαπιστώσουν τη λειτουργία τους. Επίσης είναι πολύ σημαντικό, σύμφωνα με τον ίδιο, να ταξιδέψουν οι εικόνες της Ρόδου παγκοσμίως αφού το νησί μας πρέπει να γίνει ξανά «η Μέκκα» του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Στις δηλώσεις του ανέφερε μάλιστα πως ο Φερούτζιο Λαμποργκίνι, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας πολυτελών αυτοκινήτων, δούλευε επί Ιταλοκρατίας ως μηχανικός στα Κολύμπια και λάτρευε τη Ρόδο.

Τέλος, σημείωσε τη μεγάλη σημασία που θα έχει η ασφάλεια για τη διοργάνωση αυτή, η οποία δεν έχει να κάνει με αγώνα αλλά με επίδειξη, ασχέτως αν λανθασμένα αναφέρεται ο όρος «αγώνας».

Ο Κώστας Στυλιανιού από τη δημοτική κοινότητα Ρόδου που χειρίστηκε επίσης το θέμα της ασφάλειας του αγώνα, τόνισε τη συνεργασία με την Τροχαία, την Πυροσβεστική, το Λιμεναρχείο και το ΕΚΑΒ για τον σκοπό αυτόν όπως και με την εθελοντική ομάδα του Παναγιώτη Σταυριά. Ευχαρίστησε επίσης την ΕΘΟΜΑΚ και τους Προσκόπους για τη στήριξη που θα παρέχουν και σημείωσε πως το πρωί της Κυριακής το Μαντράκι θα είναι κλειστό για τ’ αυτοκίνητα από τις 7 το πρωί και όσα είναι εντός του χώρου της διοργάνωσης θα απομακρυνθούν με γερανοφόρο ενώ θα υπάρχουν και συγκεκριμένες θέσεις πάρκινγκ.

Διαβάστε ακόμη

Φοίβος: Θέλουν να κάνουν «διπλό» στη Χίο

Σκοπός η ισοφάριση, δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία του Κολοσσού H Hotels Collection!

Μεγάλη πρόκριση στον τελικό για τη Μικτή Κ16 της ΕΠΣΔ

Τη Δευτέρα αναχωρεί ο Φοίβος

Ρήξη πρόσθιου χιαστού ο Νίκος Καμαριανός!

Συνέχεια στις διοργανώσεις του Ομίλου Αγωνιστικού Μπριτζ Ρόδου

Τα αποτελέσματα του διασυλλογικού πρωταθλήματος στίβου Κ18

ΠΑΕ Διαγόρας: Την προσεχή Τετάρτη με τον Γιούχτα