Θα διατεθούν 4 εκατομμύρια για τις συντηρήσεις σχολείων

Ποσό ύψους 4 εκ. ευρώ θα διαθέσει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για έργα και συντηρήσεις σε σχολικά κτήρια των νησιών μας, μοιράζοντάς τα εξίσου στους δύο νομούς.

Όπως δήλωσε χτες ο σύμβουλος του περιφερειάρχη σε τεχνικά θέματα Σάκης Στάγκας, μεγάλο μέρος του ποσού για το νομό Δωδεκανήσου, διατέθηκε ήδη στο δήμο Ρόδου για τις ανάγκες των σχολικών κτηρίων του νησιού.

Αφού τόνισε ότι όποιος επενδύει στην παιδεία επενδύει στο μέλλον, ο κ. Στάγκας δήλωσε τα εξής:  “Θα πρέπει να ενημερώσω ότι με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου και με δικές του ενέργειες έχουμε χρηματοδότηση από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ύψους 4 εκ. ευρώ.

Τα 2 εκ. προορίζονται για τα σχολεία στις Κυκλάδες με έργα που εκτελούνται σε μεγάλο βαθμό με διαβαθμιδικές συμβάσεις, καθώς και στη Δωδεκάνησο άλλα 2 εκ.,  εκ των οποίων το ποσό του 1.145.000 ευρώ είναι μεταβιβασμένο στο δήμο Ρόδου και εκτελούνται τα αντίστοιχα έργα σε όλα τα σχολικά κτήρια.

Με την έκπτωση που είχαμε θα γίνει και δεύτερος διαγωνισμός για να συμπληρωθούν και τα υπόλοιπα έργα».

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι πλήθος έργων εκτελούνται με διαβαθμιδικές συμβάσεις ή ολοκληρώνονται οι διαδικασίες των διαγωνισμών τους.

Για παράδειγμα η είσοδος Αφάντου, το γήπεδο Αφάντου,  το 9χ9 στον Αρχάγγελο, η είσοδος Αρχαγγέλου,  το γήπεδο καλαθοσφαίρισης στην Πυλώνα, ο ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου Λάρδου, η επισκευή του τέως δημοτικού σχολείου στο Βάτι, ο δρόμος για τον Άγιο Θωμά Μεσαναγρού η περιοχή της  Βρουλιάς, το νέο γήπεδο Ιαλυσού, ο ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου Παστίδας, το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο Θεολόγο, το γήπεδο στις Φάνες, το γήπεδο στα Απόλλωνα, το γήπεδο του Έμπωνα.

Άμεσα θα ξεκινήσει και το γήπεδο Σύμης ύψους 600.000 ευρώ.