Εκδηλώσεις στην Πάτμο για την αγιοκατάταξη του Αμφιλόχιου

Τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την αγιοκατάταξη του οσίου Αμφιλόχιου πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο νησί της Πάτμου στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η Πατριαρχική Εξαρχία Πάτμου αναφέρει τα εξής:
“Με τ’ ιδιαιτέρας χαράς και συγκινήσεως η Πατριαρχική Εξαρχία Πάτμου, εν πνευματική ευφροσύνη και αγαλλιάσει, αγγέλλει προς το Χριστώνυμο πλήρωμα αυτής ότι κατά το τριήμερον 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθούν εορταστικαί εκδηλώσεις, αι οποίαι αφορούν εις την, Αποφάσει της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού ημών Πατριαρχείου, Αγιοκατάταξιν του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Αμφιλοχίου τού νέου, διατελέσαντος Ηγουμένου της καθ’ ημάς Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Πατριαρχικού Εξάρχου Πάτμου και Ιδρυτού της ενταύθα γυναικείας Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού Μητρός Ηγαπημένου, συμφώνως προς το ακόλουθον πρόγραμμα:

Ιερά Μονή Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου

Δευτέρα 17/09/2018
– 11:00. Επίσημος υποδοχή του Εκπροσώπου της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ελαίας κ. Θεοδωρήτου.
– 15:45. Επίσημος υποδοχή της εριτίμου Αγίας Κάρας του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Αμφιλοχίου του νέου και ακολούθως ανάγνωσις της Πατριαρχικής Συνοδικής Πράξεως Αγιοκατατάξεως Αυτού.
– 16.00. Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ελαίας κ. Θεοδωρήτου.

Τρίτη 18/09/2018
– 06:00. Έναρξις της Ακολουθίας του Όρθρου.
– 07:30. Άφιξις του Εκπροσώπου της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ελαίας κ. Θεοδωρητου.
– 08:00. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ελαίας κ. Θεοδωρήτου.

Ιερά Μονή Ευαγγελισμού Μητρός Ηγαπημένου
Τρίτη 18/09/2018

– 20.00. Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη της ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Αμφιλοχίου, χοροστατούντος του Εκπροσώπου της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού
Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ελαίας κ. Θεοδωρήτου.

Τετάρτη 19/09/2018
– 08.00. Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ελαίας κ. Θεοδωρήτου”.
Εκ της Πατριαρχικής
Εξαρχίας Πάτμου”