Νέα κάγκελα στους πεζόδρομους της πόλης της Ρόδου

Καινούργια καγκελάκια τοποθετεί ο Δήμος της Ρόδου στα στενά δρομάκια του Νιοχωριού, στις οδούς που είναι χαρακτηρισμένοι εδώ και χρόνια ως πεζόδρομοι, μετά από διαμαρτυρίες και παρότρυνση περιοίκων.

Συγκεκριμένα, τον τελευταίο καιρό έχουν πυκνώσει οι οχλήσεις περιοίκων προς τον Δήμο που διαμαρτύρονται για την κυκλοφορία μοτοποδηλάτων κυρίως μέσα από αυτά τα στενάκια, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να ελλοχεύει ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Σημειώνεται ότι, στην περιοχή του Νιοχωριού τα τελευταία χρόνια λειτουργούν και αρκετά boutique hotels, πανσιόν κτλ., από τα οποία υπάρχουν επίσης διαμαρτυρίες. Έτσι, ανταποκρινόμενες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου με το συνεργείο αυτεπιστασίας, εδώ και μία εβδομάδα, σε πρώτη φάση, έχουν τοποθετήσει καινούργια καγκελάκια, μόνο σε χαρακτηρισμένες ως πεζόδρομους οδούς, που είναι οι παρακάτω και καλό είναι να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι αυτές, πλέον, έχουν κλείσει οριστικά για τα τροχοφόρα:

Αμαράντου (σ.σ. είσοδος και έξοδος), Καθοπούλη, Μαρίας Κωνσταντάκη, Μανδηλαρά, Καλλιγά, Δηλμπεράκη μέχρι τη Γρίβα, Δηλμπεράκη μέχρι την Ίωνος Δραγούμη και μέχρι την Αμαράντειο, επίσης Απολλωνίου Ροδίου με Ίωνος Δραγούμη και με Γρίβα.

Σε δεύτερη φάση, θα κλείσουν οριστικά οι πάροδοι που είναι χαρακτηρισμένοι ως πεζόδρομοι από τη Γρίβα μέχρι την οδό Ορφανίδου.

Παράλληλα με τα παραπάνω, το συνεργείο του Δήμου πραγματοποιεί και εργασίες καλαισθησίας και εξωραϊσμού στην περιοχή, όπως στην επέμβαση που έγινε σε… ξεχασμένη πλατεία στο Νιοχώρι.
Από τον Δήμο, πάντως, τονίζουν ότι δεν θα πρέπει να γίνει παρανόηση ότι κλείνουν οδοί αλλά πρόκειται για τα στενά δρομάκια της περιοχής που είναι χαρακτηρισμένοι ως πεζόδρομοι.