Δεν θα διακοπεί το ρεύμα στην 94χρονη συμπολίτισσά μας

Δεκτή έκανε το δικαστήριο την προσωρινή διαταγή που ζητούσε η 94χρονη συμπατριώτισσά  μας ώστε να μην της γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ επειδή έχασε τη ρύθμιση που είχε κάνει εξαιτίας του ότι ουδέποτε παρέλαβε το λογαριασμό οφειλής της!

Συγκεκριμένα, η 94χρονη προσέφυγε διά  του δικηγόρου της κ. Ιωάννη Χριστοδούλου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) ζητώντας από τη ΔΕΗ  να μην προβεί σε διακοπή ηλεκτροδότησης στο σπίτι της  μέχρι την οριστική επίλυση της υπόθεσης και την έκδοση τελεσίδικης απόφασης.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και απαγορεύει στη ΔΕΗ να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα έχει ως αποτέλεσμα τη διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι της 94χρονης και ορίζει τη συζήτηση της κύριας αίτησης των ασφαλιστικών στα μέσα του Γενάρη 2019.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε, η 94χρονη διαμένει στην πόλη της Ρόδου και τα μόνα εισοδήματά της είναι τα 500 ευρώ που λαμβάνει από τη σύνταξή της. Τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει αλλά και το μικρό εισόδημά της είχαν ως αποτέλεσμα να συσσωρευτούν οφειλές ύψους περίπου 8.500 ευρώ από ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος, τις οποίες και τον Μάρτιο του 2017 ρύθμισε σε 48 δόσεις. Η ηλικιωμένη γυναίκα φρόντιζε κάθε μήνα να καταβάλλει κανονικά το ποσό της δόσης ενώ εξοφλούσε και εμπρόθεσμα τους τρέχοντες λογαριασμούς.

Όλα αυτά έως τον Ιούλιο του 2018 οπότε και η 94χρονη κατέβαλλε κανονικά το ποσό της δόσης που της αναλογεί για τη ρύθμιση, όμως τα χρήματα αυτά ενσωματώθηκαν για την πληρωμή του τρέχοντος λογαριασμού, τον οποίο όμως ουδέποτε η ηλικιωμένη γυναίκα είχε λάβει! Ο δε τρέχων λογαριασμός,  τον οποίο ακόμη και μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει στα χέρια της η 94χρονη, ανερχόταν στο ποσό των περίπου 200 ευρώ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ρύθμισή της!

Ακόμη όμως και τότε η ηλικιωμένη γυναίκα ζήτησε από τη ΔΕΗ να καταβάλει τις δύο δόσεις των δύο τελευταίων μηνών προκειμένου να συνεχίσει να ισχύει αυτή, όμως η επιχείρηση δεν το δέχεται. Αντ’ αυτού της ζητάει να καταβάλλει περισσότερα από 4000 ευρώ και να της ρυθμίσει μόνο το υπόλοιπο ποσό των 2.180 ευρώ.

Η 94χρονη αναφέρει στην αίτησή της πως αυτή η λύση είναι εντελώς ανέφικτη για την οικονομική της κατάσταση και πως έτσι κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να της διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Κάτι τέτοιο όμως θα διαμόρφωνε αφόρητες συνθήκες για τη διαβίωσή της αφού δεν θα είχε θέρμανση για να ζεσταθεί, δεν θα μπορούσε να μαγειρέψει αλλά ούτε καν να δει λίγη τηλεόραση που είναι και η μοναδική της διασκέδαση!

Η 94χρονη ζητά λοιπόν από το δικαστήριο να διαταχθεί η ΔΕΗ ώστε να αποδεχτεί τη καταβολή του ποσού των δόσεων της ρύθμισης που είχε κάνει καθώς και την εξόφληση όλων των τρέχοντων λογαριασμών και να μην προβεί σε διακοπή της ηλεκτροδότησης του σπιτιού της μέχρι την οριστική επίλυση της υπόθεσης και την έκδοση τελεσίδικης απόφασης. Την υπόθεση για λογαριασμό της ΔΕΗ χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Γιώργος Μαυρομάτης.