Στις 100.000 ευρώ το μηνιαίο μίσθωμα της Νέας Αγοράς;

Στις 100.000 ευρώ, φαίνεται να ορίζεται το μηνιαίο μίσθωμα της Νέας Αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του notosnews, ο εκτιμητής στην τεχνική έκθεση που παρέδωσε στο δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο, τον περασμένο μήνα προτείνει ως ετήσιο μίσθωμα του κτιριακού συγκροτήματος της Νέας Αγοράς, το ποσό του 1.200.000 ευρώ!

Ο ιδιώτης επενδυτής που θα αναλάβει μετά τη διενέργεια του διεθνούς διαγωνισμού την λειτουργία και διαχείριση της Νέας Αγοράς θα πρέπει να καταβάλει κάθε μήνα στο Δήμο το ποσό των 100.000 ευρώ ! Βέβαια μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή τηρεί σιγή ιχθύος για την τιμή εκκίνησης, που θα έχει το μηνιαίο μίσθωμα της Νέας Αγοράς στο διαγωνισμό που θα διεξαχθεί τους επόμενους μήνες.

Η ανακοίνωση του, θα γίνει από τον ίδιο τον κ. Χατζηδιάκο, στην προσεχή  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 25 του μηνός και θα συζητηθούν οι όροι της προκήρυξης του διεθνούς διαγωνισμού για την αξιοποίηση της Νέας Αγοράς.

Βέβαια, επειδή το μηνιαίο τίμημα των 100.000 ευρώ είναι υψηλό για την σημερινή οικονομική συγκυρία, ενδεχομένως αυτό που προτείνει η δημοτική αρχή και συμπεριλαμβάνεται στους όρους της προκήρυξης να είναι χαμηλότερο  και πιο ελκυστικό για τους πιθανούς επενδυτές που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.

Να σημειωθεί, πως σε περίπτωση που στο διαγωνισμό συμμετάσχουν περισσότεροι από έναν ενδιαφερόμενοι επενδυτές και γίνουν «χτυπήματα», τότε το μηνιαίο μίσθωμα θα ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ!

Ο ενιαίος διαγωνισμός που θα γίνει για την αξιοποίηση του συνόλου, του κτιριακού συγκροτήματος της Νέας Αγοράς, περιλαμβάνει 105 καταστήματα και γραφεία που σημαίνει πως τα μισθώματα που θα καταβάλουν μελλοντικά οι ενοικιαστές τους, να είναι υψηλά σε σχέση με τα ποσά που σήμερα πληρώνουν οι 50 εναπομείναντες στο Δήμο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο ιδιώτης – επενδυτής που θα αναλάβει τη Νέα Αγορά για τα επόμενα 40 χρόνια θα πρέπει να δαπανήσει το ποσό των 4.500.000 ευρώ για την επισκευή και συντήρηση του κτιρίου και το οποίο βέβαια πρέπει να αποσβέσει τα επόμενα χρόνια, για να είναι κερδοφόρα η επένδυσή του.

Το ζητούμενο πάντως είναι αν θα υπάρξει ενδιαφέρον από ιδιώτες να επενδύσουν στη Νέα Αγορά, λόγω και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που επικρατεί.

Πάντως στους όρους της προκήρυξης του διαγωνισμού θα περιλαμβάνεται διάταξη για τους ήδη υφιστάμενους μισθωτές, προκειμένου, για να μην χάσουν τα καταστήματα που  λειτουργούν εδώ και χρόνια στη Νέα Αγορά, όταν αναλάβει τη διαχείριση της ο ιδιώτης – επενδυτής.

Πρόκειται για 50 ενοικιαστές οι οποίοι έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους απέναντι στο Δήμο και δεν οφείλουν ούτε ένα ευρώ από ενοίκια και τέλη που πληρώνουν.