Στη Σύμη η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

Στη Σύμη η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

Στη Σύμη η υφυπουργός Εθνικής Άμυνας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 963 ΦΟΡΕΣ

Στα νησιά μας βρέθηκε, τις προηγούμενες ημέρες, η νέα Υφυπουργός Άμυνας και Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά συνοδευόμενη από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγο, Αλκιβιάδη Στεφανή, για να παραστούν στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν προχθές για την 75η επέτειο της απελευθέρωσής του.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, η κα Κόλλια και ο Αρχηγός ΓΕΣ, μαζί με τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγο Νικόλαο Μανωλάκο, εκπροσώπους των κομμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, προχθές, 13 Σεπτεμβρίου, μετέβησαν στο Καστελόριζο, την Στρογγύλη και τη Ρω.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η Υφυπουργός και ο Αρχηγός ΓΕΣ μετέβησαν στη Ρόδο όπου και παρατέθηκε προς τιμήν τους δείπνο στη Λέσχη Αξιωματικών, στο οποίο κλήθηκε και παρέστη και ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Χθες, 14 Σεπτεμβρίου, ανήμερα του Σταυρού, μετέβησαν στη Σύμη όπου εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Κόλλια και ο κ. Στεφανής είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο του νησιού, κ. Λευτέρη Παπακαλοδούκα. Από τον ίδιο ενημερώθηκαν για όλα τα ζητήματα που απασχολούν το νησί και συγκεκριμένα για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, για την πορεία της τουριστικής κίνησης καθώς και για στρατιωτικά θέματα και ζητήματα πυρασφάλειας.

Στο κλείσιμο της συνάντησης, η υψηλή αντιπροσωπεία και ο Δήμαρχος αντάλλαξαν συμβολικά δώρα. Συγκεκριμένα, η Υφυπουργός χάρισε στον κ. Παπακαλοδούκα έναν μαρμάρινο πίνακα με την Ακρόπολη και εκείνος με τη σειρά του της χάρισε έναν πίνακα της Σύμης.

Τέλος, η Υφυπουργός σήμερα αναμένεται να βρίσκεται στην Αθήνα.

Παραβιάσεις νότια της Ρόδου
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, και αναφέρει το
hellasjournal.com, προχθές, από την ώρα που το ελικόπτερο Σινούκ που μετέφερε την κα Κόλλια και τον Αρχηγό ΓΕΣ απογειώθηκε από το Καστελόριζο προς τη Στρογγύλη, απογειώθηκαν συνολικά τέσσερα τουρκικά F-16.

Το πρώτο ζευγάρι μαχητικών της Τουρκίας πέρασε στο FIR Αθηνών Νότια της Ρόδου και παρέμεινε εντός Ελληνικού εναέριου χώρου για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια ακολούθησε ο δεύτερος σχηματισμός από το ίδιο σημείο εισόδου, με τη διαφορά πως αυτά τα λίγα λεπτά που παρέμεινε, έφτασε σε κοντινή απόσταση από τη Μεγίστη, εξερχόμενα του Ελληνικού FIR.

Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι κι ενώ το Σινούκ είχε φύγει από την Στρογγύλη και είχε ήδη προσγειωθεί στην Ρω, τα μαχητικά της Τουρκίας κινούνταν στο όριο του FIR, χωρίς να το παραβιάζουν.

«Ασπίδα» ήταν τα F-16 Block 52 plus που είχαν απογειωθεί από την 135 Σμηναρχία Μάχης. Σαράντα λεπτά μετά πάλι, F-16 της Άγκυρας πέταξαν για 3-4 λεπτά σε κοντινή απόσταση από τη Ρω παραβιάζοντας ξανά το FIR.

Η συνέχεια ήταν να υπάρξει γι’ ακόμη μια φορά καταδίωξη από τα Ελληνικά φτερά και τα μαχητικά της Τουρκίας να εγκαταλείψουν. Οι ιπτάμενοι της 337 μετά την αποχώρηση των τουρκικών αεροσκαφών «έπιασαν» σχηματισμό με το Σινούκ και επιτηρούσαν την πτήση του έως και την προσγείωσή του στη Ρόδο.

Διαβάστε ακόμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ξεκινούν άμεσα λιμενικά έργα στη Σύμη - Επίσκεψη κλιμακίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου

Ιστορική αποκατάσταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κοινόχρηστων χώρων και εκτάσεων του δήμου Σύμης

«Δεν θυμάμαι τίποτα, είχα πιει», δηλώνει ο 30χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 32χρονη σε καφέ στη Σύμη

Eπιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό

National Geographic: Προτείνει τη Σύμη ως τοπ προορισμό για έναν πολύ διαφορετικό λόγο