Με χτυπήματα κάτω από τη μέση η αντιπαράθεση σε περιφέρεια και δήμο

Συνθήκες εξοντωτικής πολιτικής αντιπαράθεσης, διαμορφώνονται για τις εκλογές στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στον δήμο Ρόδου!

Οι εχθροπραξίες ήδη έχουν ξεκινήσει με χτυπήματα κάτω από την μέση και όλα δείχνουν ότι θα έχουμε ...καταστάσεις απείρου κάλλους!

Υποστηρικτές των διαφόρων υποψηφίων τόσο στην περιφέρεια όσο και στον δήμο, ακονίζουν τα μαχαίρια τους και έχει  ήδη αρχίσει η ανταλλαγή πυρών.
Αρχικά ξεκίνησαν οι φημολογίες για τον ένα ή τον άλλο υποψήφιο και στη συνέχεια πήραν τη σκυτάλη τα “τρολ” του διαδικτύου (και όχι μόνο) που προχώρησαν σε μετωπικές επιθέσεις σε όλα τα επίπεδα.

Με δεδομένο μάλιστα ότι μέχρι τον Μάιο, το χρονικό διάστημα που απομένει είναι μεγάλο, πολλοί είναι αυτοί που προβλέπουν ότι θα έχουμε την πιο σκληρή αντιπαράθεση των τελευταίων ετών.

Κάποιοι μάλιστα εξ αυτών δεν κρύβουν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες τους για το ύφος της αντιπαράθεσης αυτής που ξεφεύγει από τα πολιτικά πλαίσια.
Ήδη σε κάποιες περιπτώσεις έχει αρχίσει να λαμβάνει η αντιπαράθεση προσωπικό χαρακτήρα, με χτυπήματα κάτω από τη μέση, με υπονοούμενα και με πολλά άλλα!

Το αξιοσημείωτο είναι ότι “ανεπισήμως” οι μεν κατηγορούν τους δε και αντίστροφα!
Από πολλές πλευρές πάντως και από αρκετά στελέχη εκφράζεται η ανάγκη να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να περιοριστεί αυτή σε επίπεδο ιδεών και προτάσεων, έτσι ώστε και οι ψηφοφόροι να μποορούν να επιλέξουν τους καλύτερους.

Ήδη όμως θεωρείται αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο, αφού άνοιξαν λογαριασμοί και σε προσωπικό επίπεδο πια, που εκ των πραγμάτων δημιουργούν άλλα δεδομένα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα πράγματα θα γίνουν πολύ χειρότερα μέσα στους επόμενους μήνες, όταν θα έχουν

οριστικοποιηθεί τα σχήματα και τα ψηφοδέλτια.
“Μέχρι τον Μάιο θα ζησουμε ροκ καταστάσεις”, δηλώνει έμπειρο στέλεχος της αυτοδιοίκησης που έχει βιώσει αρκετές εκλογικές αναμετρήσεις.
Πάντα βέβαια υπήρχαν στην προεκλογική περίοδο τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις, όχι όμως σε αυτό το επίπεδο, και τόσο νωρίς.

Τα πράγματα δυστυχώς αναμένεται να γίνουν και χειρότερα, επειδή θα υπάρξει κορύφωση της αντιπαράθεσης και για τις εθνικές εκλογές που αναμένεται να είναι αρκετά σκληρή.
Εάν μάλιστα επιβεβαιωθούν τα σενάρια, ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Μάιο, μαζί με τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα βιώσουμε όλοι απίστευτες καταστάσεις αντιπαράθεσης.

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ
Πέραν πάντως των εχθροπραξιών, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι διεργασίες τόσο στον δήμο όσο και στην περιφέρεια.
Οι ενδιαφερόμενοι ήδη κινούνται δραστήρια συγκροτώντας τις συμμαχίες τους και τη στρατηγική τους και αναμένεται ότι εντός του Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν οι επίσημες ανακοινώσεις.