Πανιώνιος Ρόδου, η αλλιώς, με το πείσμα ενός Πάνθηρα

Για μία χρονιά γεμάτη δημιουργία, νέα όνειρα και επιτυχίες προετοιμάζονται οι άνθρωποι της ακαδημίας των Πανθήρων. Για την ακρίβεια, του… Πανιωνίου Ρόδου, όπως θα ονομάζεται πλέον ο σύλλογος, στο πλαίσιο μίας κίνησης που είναι ενδεικτική της εμβάθυνσης των σχέσεών του και της ποιοτικής αναβάθμισης της συνεργασίας του με τον «Ιστορικό».

  Η «Α.Ρ.» βρέθηκε, το βράδυ της Παρασκευής, στη πανέμορφη λέσχη της ακαδημίας επί της οδού Στέφανου Καζούλη και μίλησε με τους υπεύθυνούς της για τα πλάνα τους ενόψει της καινούργιας σεζόν, που για τους ίδιους ήδη ξεκίνησε.

 Τρία χρόνια μετά την ίδρυσή τους, την 1η Σεπτεμβρίου 2015, οι Πάνθηρες έχουν στις τάξεις τους περισσότερα από 120 παιδιά, τα οποία θα δουλεύουν με τους διπλωματούχους προπονητές Νίκο Καρπαθάκη, Γιώργο Αγγελάκη, Σταμάτη Κουρδουνάκη, Θωμά Δάσσιο και Γιάννη Δατσέρη (προπονητής τερματοφυλάκων), στα τμήματα που καλύπτουν όλες τις αναπτυξιακές ηλικίες προσθέτουν φέτος και το εφηβικό (Κ-16), ενώ για πρώτη φορά κάνουν άνοιγμα στα κορίτσια που θέλουν να ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο, με στόχο την αγωνιστική περίοδο 2019-2010 να είναι έτοιμοι να κατεβάσουν ομάδα!

Με τις εμφανίσεις του Πανιωνίου θα αγωνίζονται οι ομάδες της ακαδημίας στις διοργανώσεις της ΕΠΣΔ
Με τις εμφανίσεις του Πανιωνίου θα αγωνίζονται οι ομάδες της ακαδημίας στις διοργανώσεις της ΕΠΣΔ

Γιατί στον Πανιώνιο Ρόδου

  Η τεχνογνωσία που της παρέχει ο Πανιώνιος, η προοπτική που δίνει στα παιδιά μέσω της ένταξης των Πανθήρων στο δίκτυο των ακαδημιών του (αν φημίζεται για κάτι ο «Ιστορικός», είναι η διαχρονική ικανότητά του να αναδεικνύει ταλέντα, τροφοδοτώντας το ελληνικό ποδόσφαιρο με εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές), η άρτια οργάνωσή της και το μεράκι των ανθρώπων της, είναι το τετράπτυχο των κινήτρων που προσφέρει η «κυανέρυθρη» ακαδημία στους νεαρούς αθλητές και στους γονείς τους.

  Οι προπονήσεις διεξάγονται, ως επί το πλείστον τρεις φορές την εβδομάδα στο ενωσιακό γήπεδο 5Χ5 στο Καρακόνερο, στο γήπεδο των Αγίων Αποστόλων και στις εγκαταστάσεις του «Oasis», ενώ τα μοναδικά γραφεία αποτελούν χώρος συνάντησης, δουλειάς αλλά και ψυχαγωγίας. Οι λιλιπούτειοι άσσοι περνούν τον χρόνο τους με δημιουργική απασχόληση (ο σύλλογος συνεργάζεται με δασκάλα), τις βροχερές μέρες οι προπονήσεις αντικαθιστώνται με θεωρητικά μαθήματα, ενώ σε λίγο καιρό στη διάθεση των παιδιών θα βρίσκονται και play station.

  Προκειμένου να δώσουν στους ποδοσφαιριστές που χτυπούν την πόρτα τους για πρώτη φορά τη δυνατότητα να τους γνωρίσουν και να τους αξιολογήσουν, οι Πάνθηρες τους επιτρέπουν να συμμετέχουν στις προπονήσεις δωρεάν για έναν μήνα χωρίς την παραμικρή δέσμευση. Το κόστος της εγγραφής συμπεριλαμβάνει αθλητικό υλικό, με τη διευκρίνιση πως ο γονέας έχει το δικαίωμα να προμηθευτεί ξεχωριστά τα είδη, η μηνιαία συνδρομή καλύπτει και τις υπηρεσίες από διατροφολόγο και φυσικοθεραπευτή, σε περίπτωση τραυματισμού, ενώ ο σύλλογος μερίμνησε για τη χορηγία υποτροφίας για παιδιά που αξιολογούνται, μέσα από ειδικά τεστ, ως ιδιαίτερα ταλαντούχα.

  Επιπλέον, στην ακαδημία λειτουργούν παράλληλα προγράμματα ατομικών προπονήσεων για την ανάπτυξη και τη βελτίωση δεξιοτήτων (Golden Team), σε γκρουπ όχι μεγαλύτερα των τριών ατόμων.

 Εξυπακούεται πως τα πάντα λειτουργούν εντός του πλαισίου που ορίζει το μοντέλο το οποίο έχει υιοθετήσει η ΠΑΕ Πανιώνιος. Μέσα στη χρονιά θα διενεργηθούν από τους υπεύθυνους της τελευταίας άλλες δύο εργομετρικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα καταχωρηθούν στη βάση δεδομένων της, ενώ προβλέπεται μία επίσκεψη, με συμμετοχή σε τουρνουά, στις εγκαταστάσεις τόσο της Νέας Σμύρνης, όσο και στο νέο προπονητικό κέντρο του «Ιστορικού» στην Παλλήνη. 

 Σημειώνεται, πως οι συνδρομές καλύπτουν τα λειτουργικά έξοδα (συμπεριλαμβάνονται και το κόστος για τα πάγια και τη συντήρηση των γραφείων),τις αμοιβές των προπονητών και τις δράσεις της ακαδημίας, με τρόπο που ισοσκελίζει τα έσοδα με τα έξοδα.

Σε Πανιώνιο Ρόδου μετονομάστηκαν οι Πάνθηρες, κάνοντας ακόμα πιο στενές τις σχέσεις τους με τον “Ιστορικό”»
Σε Πανιώνιο Ρόδου μετονομάστηκαν οι Πάνθηρες, κάνοντας ακόμα πιο στενές τις σχέσεις τους με τον “Ιστορικό”»

  Το μεγάλο όνειρο

  Την περαιτέρω ανάπτυξη, το χαμόγελο των παιδιών και των γονέων, όπως και την καλή παρουσία των ομάδων στις διοργανώσεις της ΕΠΣΔ (ειδικά της νέας ομάδας Κ-16) θέτουν, ως σημαντικούς στόχους ενόψει της νέας σεζόν, οι άνθρωποι του Πανιωνίου Ρόδου-Πάνθηρες.

 Ταυτόχρονα μιλούν για τρεις ακόμα μακροπρόθεσμους, που θα «εκτοξεύσουν» τον σύλλογο.

 Ο πρώτος είναι η δημιουργία, μέσα στην επόμενη τετραετία, ανδρικής ομάδας, ο δεύτερος η δημιουργία μίας ομάδας ανά χρονολογία γέννησης και ο τρίτος, η απόκτηση προπονητικών εγκαταστάσεων!

 Ο πρόεδρος Ανδρέας Μπαρμπαγιάννης και οι ιδρυτές Νίκος Καρπαθάκης και Γιώργος Αγγελάκης, έχουν ήδη κάνει τις πρώτες ενέργειες, ερχόμενοι σε επαφή με ομογενή μεγαλοεπιχειρηματία που επιθυμεί να επενδύσει στο νησί. Το θέμα έχει ήδη συζητηθεί, ο δύο πλευρές παραμένουν σε επαφή και σύντομα αναμένονται νέα.