Τζάμπολ στις 20 Οκτωβρίου το πρωτάθλημα ανδρών

Τζάμπολ στις 20 Οκτωβρίου το πρωτάθλημα ανδρών

Τζάμπολ στις 20 Οκτωβρίου το πρωτάθλημα ανδρών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 158 ΦΟΡΕΣ

Με πλέι οφ αλλά χωρίς αγώνες κατάταξης η φετινή διοργάνωση - Τα σημαντικότερα άρθρα της προκήρυξης

Στις 20 Οκτωβρίου ορίστηκε η πρεμιέρα του πρωταθλήματος ανδρών Δωδεκανήσου για την αγωνιστική περίοδο 2018-19, σύμφωνα με την προκήρυξη, που αναφέρει επίσης ότι η κλήρωση των αγώνων θα γίνει την Τρίτη 25/9 στις 14.00’, τελική μέρα κατάθεσης δηλώσεων συμμετοχής.

Η Τοπική Επιτροπή απέστειλε στα σωματεία της δύναμής της την προκήρυξη για το προσεχές πρωτάθλημα ανδρών η οποία αναφέρει στα κυριότερα σημεία της τα εξής:

Άρθρο 1ο: Ομάδες δικαιούμενες συμμετοχής

Στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας Ανδρών περιόδου 2018-2019 δικαιούνται συμμετοχής τα παρακάτω σωματεία:1) ΓΑΣ Ιάλυσος, 2) ΓΣ Διαγόρας, 3) ΑΣ Ηρακλής 2000, 4) ΑΣ Ροδίων Άθλησις, 5) ΕΑ Καλύμνου, 6) ΑΣ Φοίβος Κω, 7) ΑΟ Σύμης, 8) ΑΕ Δικαίου Κω, 10) ΑΣΙ Ήλιος, 11) ΑΣ Αίολος, 12) ΑΟ Κολοσσός (εφήβων), 13) Ακαδημία Καλύμνου.

*Για την ανάπτυξη του αθλήματος, η Τ.Ε. προτρέπει τα σωματεία να καλλιεργούν τα τμήματα υποδομών (παίδων, παμπαίδων, μίνι και σούπερ μίνι).

*Η ομάδα εφήβων του ΑΟ Κολοσσός θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα άνευ συναγωνισμού.

Άρθρο 3ο: Τρόπος διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τρεις (3) φάσεις, ως εξής:

Α) Α’ φάση/ κανονική περίοδος: Οι ομάδες θ’ αγωνιστούν σε δύο (2) ομίλους (έναν όμιλο Ρόδου κι έναν όμιλο Νήσων). Σε κάθε όμιλο οι ομάδες θ’ αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο (2) γύρους και στο τέλος θα καταρτιστεί η βαθμολογία του κάθε ομίλου.

Β) Β’ φάση / Play off: Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις τέσσερις (4) πρώτες θέσεις στον κάθε όμιλο, θα λάβουν μέρος σε ημιτελικούς αγώνες με πλεονέκτημα έδρας, ως εξής: Α1-Α4, Α2-Α3, Β1-Β4 και Β2-Β3. Οι ομάδες του κάθε ομίλου που θα επιτύχουν δύο νίκες, θα προκριθούν στο φάιναλ φορ, σύμφωνα με τη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Πρώτη ομάδα σε κάθε όμιλο θα είναι αυτή που τερμάτισε πιο ψηλά στην κανονική περίοδο.

Γ) Γ’ φάση / Final Four: H Γ’ φάση θα είναι Final Four και θα διεξαχθεί σε ουδέτερο κλειστό γυμναστήριο που θα ορίσει η Τ.Ε. Σ’ αυτήν θα λάβουν μέρος οι νικήτριες ομάδες των play off της Β’ φάσης. Τα ζεύγη των ημιτελικών θα είναι τα παρακάτω: Νικητής Α1/Α4 - Νικητής Β2/Β3 και Νικητής Β1/Β4 - Νικητής Α2/Α3. Πρωταθλήτρια ομάδα θ’ ανακηρυχθεί η νικήτρια του τελικού και θα λάβει μέρος στο ειδικό πρωτάθλημα για την άνοδο στη Γ’ Εθνική κατηγορία, που σύμφωνα με τη Γενική Προκήρυξη της ΕΟΚ, θα διεξαχθεί το χρονικό διάστημα από 26 έως 30/6/2019.

Άρθρο 5ο: Αθλητές δικαιούμενοι συμμετοχής

Στο πρωτάθλημα μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές που πληρούν τις προϋποθέσεις του ισχύοντος Αθλητικού Νόμου και του άρθρου 36 των κανονισμών της ΕΟΚ.

Κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι δώδεκα (12) αθλητές, εκ των οποίων οι δύο (2) θα είναι κάτω των είκοσι (20) ετών (γεννηθέντες το 1998 και νεότεροι).

Άρθρο 7ο: Αναβολή αγώνων

Καμία αναβολή αγώνα δεν δικαιολογείται, παρά μόνο για λόγους ανωτέρας βίας (όπως κακοκαιρία, συμμετοχή παίκτη στη μικτή Δωδεκανήσου και σε Εθνική Ομάδα). Δεν θα αναβάλλονται αγώνες λόγω εκδρομών, υποχρεώσεων φοιτητών, τραυματισμών αθλητών, σχολικών υποχρεώσεων, οικονομικής αδυναμίας σωματείου κλπ. κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Αγώνες που θ’ αναβληθούν λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, θα ορίζονται εκ νέου από την επιτροπή πρωταθλήματος της Τ.Ε. ΕΟΚ Δωδεκανήσου, είτε ενδιάμεσα είτε μετά τη λήξη του εκάστοτε γύρου, χωρίς να αλλάζουν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των υπόλοιπων αγωνιστικών.

Η Τ.Ε. ΕΟΚ Δωδεκανήσου διευκρινίζει ότι αναβολή θα δίνεται μόνο σε περίπτωση απαγόρευσης απόπλου των πλοίων και θα βεβαιώνεται από τα λιμεναρχεία. Οι ομάδες υποχρεούνται, εφόσον υπάρχει πλοίο για τη μετακίνησή τους, να επιβιβαστούν σ’ αυτό, ανεξαρτήτως πιθανών προβλέψεων για επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα μηδενιστούν. Την ημέρα του ταξιδιού κι εφόσον προκύπτει πρόβλημα με τον απόπλου των πλοίων, οι ομάδες οφείλουν να επικοινωνούν με το μέλος της Τ.Ε. ΕΟΚ Δωδεκανήσου, κ. Φιλήμονα Χατζηαντωνίου (6932609225) ή την πρόεδρο της Τ.Ε. ΕΟΚ Δωδεκανήσου, κ. Ανδριάνα Μπαφίτη (6942201200).

Τυχόν αιτήματα σωματείων για αναβολές αγώνων, για σοβαρούς λόγους που δεν προβλέπονται στο άρθρο, θα γίνονται δεκτά το αργότερο κάθε Τετάρτη και θα εξετάζονται από την επιτροπή πρωταθλήματος της Τ.Ε. ΕΟΚ. Δεν θα εξετάζονται αιτήματα σωματείων εφόσον περάσει η προθεσμία.

Άρθρο 9ο: Υποχρεώσεις αγωνιζόμενων σωματείων

Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των αγωνιζομένων σωματείων καθορίζονται με τις διατάξεις των κανονισμών της ΕΟΚ.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι η συμμετοχή των σωματείων που δήλωσαν ότι θα πάρουν μέρος στα διάφορα πρωταθλήματα είναι υποχρεωτική, σύμφωνα με το άρθρο 27 των κανονισμών της ΕΟΚ.

Εάν ένα σωματείο δεν προσέλθει να αγωνιστεί, μηδενίζεται στο συγκεκριμένο αγώνα, τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο 150 ευρώ, αφαιρείται ένας βαθμός από το τρέχον πρωτάθλημα κι ένας από το επόμενο.

Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το χρηματικό πρόστιμο μέχρι την έναρξη της επόμενης αναμέτρησης, δεν θα διεξάγεται το παιχνίδι, το υπαίτιο σωματείο θα μηδενιστεί ξανά και θ’ αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

Στην περίπτωση που ένα σωματείο δεν προσέλθει να αγωνιστεί σε δύο (2) αγώνες, τότε αποκλείεται από τους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος, μετά από εξέταση του θέματος από την Τ.Ε., σύμφωνα και με το άρθρο 7.

Άρθρο 10ο: Οικονομικοί όροι

Τα έξοδα μετακίνησης διαμονής και διατροφής των ομάδων, τα έξοδα διαιτησίας και κριτών, που είναι για κάθε διαιτητή 20 ευρώ και για κάθε κριτή 10 ευρώ, καθώς και τα έξοδα μετακίνησης των διαιτητών και κριτών, καλύπτονται από τα σωματεία.

Διαβάστε ακόμη

Γ’ κατηγορία ΕΠΣΔ: Αγωνία για την 3η θέση

Την Κυριακή οι εκλογές του Διγενή

Να κάνουν αισθητή την παρουσία τους

Αύριο στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» το διασυλλογικό συνθέτων στίβου Κ16

Δημήτρης Γκάιδας: «Δεν υπάρχει απογοήτευση»

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Το αξίζαμε, δίκαιη η παραμονή μας!»

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος