Ενοχλήθηκε ο Δ. Γάκης για την πρωτοβουλία της περιφέρειας

Ενοχλήθηκε ο Δ. Γάκης για την πρωτοβουλία της περιφέρειας

Ενοχλήθηκε ο Δ. Γάκης για την πρωτοβουλία της περιφέρειας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 861 ΦΟΡΕΣ

Όπως υποστηρίζει, τη λύση στα οδοντιατρικά θέματα των παιδιών με ειδικές ανάγκες θα την δώσει το νοσοκομείο

Την ενόχλησή του για την ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη κ. Θωμά Σωτρίλλη, σύμφωνα με την οποία βρέθηκε λύση για την οδοντιατρική περίθαλψη των παιδιών με ειδικές ανάγκες, εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Γάκης.

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Γάκης υποστηρίζει ότι η λύση θα δοθεί από το νοσοκομείο της Ρόδου.

Αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής:

«Ανακοίνωση της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. «Λύση για την οδοντιατρική κάλυψη των παιδιών με ειδικές ανάγκες». Νομίζω πως τα άτομα με ειδικές ανάγκες απαιτούν μεγαλύτερη υπευθυνότητα. Αν δείτε την επιστολή-απάντηση που έστειλαν οι υπεύθυνοι της Euromedika στην ΠΝΑ λένε ότι δεν έχουνε οδοντιατρικό τμήμα και δεν είναι συμβεβλημένοι με εξωτερικούς οδοντίατρους. Μιλάνε μόνο για εξαγωγές. Αλήθεια πού θα τις κάνουν και ποιος θα τις κάνει; Η λύση θα δοθεί από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, απο το Νοσοκομείο Ρόδου. Γρήγορα».

Τι είχε δηλώσει ο Θ. Σωτρίλλης
«Από το διευθυντή της Euromedica κ. Ασημακίδη έλαβα ένα έγγραφο που περίμενα από καιρό, το οποίο αναφέρει ότι «η γενική κλινική Δωδεκανήσου ΑΕ ανταποκρινόμενη στο αίτημά σας, σας γνωρίζει ότι όλες οι νοσηλείες και ειδικότερα οι εξαγωγές οδόντων με αναισθησία των παιδιών και εφήβων με ειδικές ανάγκες από τα ιδρύματα «Άγιος Ανδρέας», «Ελπίδα» και τα υπόλοιπα σωματεία της Ρόδου, θα πραγματοποιούνται στην κλινική με την κάλυψη της ασφάλειάς τους χωρίς καμία άλλη επιβάρυνση.

Επειδή δεν υπάρχει οδοντιατρικό τμήμα ο οδοντίατρος θα πρέπει να ενημερώνεται από εσάς δεδομένου ότι η κλινική δε διαθέτει συνεργαζόμενους οδοντιάτρους».

Ήδη υπάρχει μία πρωτοβουλία από τον οδοντιατρικό σύλλογο της Ρόδου και τον κ. Νίκο Διακογεωργίου με τον οποίο είχα μία τηλεφωνική επικοινωνία πριν από λίγο και ο οποίος τηρώντας την υπόσχεσή του είπε ότι εμείς θα είμαστε πιστοί στο λόγο που δώσαμε για τα παιδιά αυτά.

Εκτιμώ ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα γιατί και οι οδοντίατροι της Ρόδου είναι συνειδητοποιημένοι και πιστεύω ότι θα κάνουν το καλύτερο που πρέπει».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αρχικά οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να γνωρίζουν ότι πρέπει να γίνει συνεννόηση με τον οδοντιατρικό σύλλογο και στη συνέχεια να κλειστεί το ραντεβού με τη Euromedica.

«Τα παιδιά πρέπει να προετοιμαστούν με τη νάρκωση ώστε να γίνει η εξαγωγή των δοντιών. Ξεκαθαρίζω ότι δεν υπάρχει οδοντιατρικό τμήμα για να γίνονται και άλλες επεμβάσεις όπως σφραγίσματα, μιλάμε μόνο για εξαγωγές» κατέληξε ο κ. Σωτρίλλης.

Διαβάστε ακόμη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa