Καταδικάστηκε 46χρονος για τον θάνατο 18χρονου σε τροχαίο στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 46χρονος  για τον θάνατο 18χρονου σε τροχαίο στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 46χρονος για τον θάνατο 18χρονου σε τροχαίο στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2462 ΦΟΡΕΣ

Σε φυλάκιση 33 μηνών με τριετή αναστολή

Ένοχος κρίθηκε και στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων ο 46χρονος αλλοδαπός από τη Βουλγαρία που κατηγορείται για το θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα ενός παλικαριού 18 ετών και τον τραυματισμό της 15χρονης – τότε- αδελφής του!

Το δυστύχημα είχε σημειωθεί πριν από επτά χρόνια στη διασταύρωση «Τραγουνού» και χθες αναβίωσε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, το οποίο έκρινε ένοχο τον 46χρονο αλλοδαπό για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση σωματικής βλάβης, και του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 33 μηνών με τριετή αναστολή (30 μήνες για την ανθρωποκτονία από αμέλεια και 6 μήνες για τη σωματική βλάβη).

Σημειώνεται πως για τις κατηγορίες αυτές, ο αλλοδαπός στο τέλος του 2016 είχε κριθεί ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 3 ετών για το πρώτο αδίκημα και ένα έτος για το δεύτερο, δηλαδή κατά συγχώνευση 3 έτη και 6 μήνες φυλάκιση.

Συνήγορος υπεράσπισης για τον 46χρονο Βούλγαρο παραστάθηκε ο κ. Γιάννης Χριστοδούλου και πολιτική αγωγή για λογαριασμό της οικογένειας ο κ. Γιάννης Κούκουλας.

Ενώπιον του δικαστηρίου χθες, ο αλλοδαπός απολογούμενος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του νεαρού παλικαριού και τόνισε πως ήθελε να κάνει αναστροφή για να πάει στα Κολύμπια.

Στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας είπε μεταξύ άλλων πως ο μεγάλος όγκος του οχήματος του κατηγορουμένου (νταλίκα μήκους 22 μέτρων) με την αναστροφή που επιχείρησε να κάνει έκλεισε όλο το δρόμο, ενώ διερωτήθηκε πώς έγινε και δεν είδε το δίκυκλο του παθόντα να έρχεται όταν υπάρχει ορατότητα στο συγκεκριμένο σημείο 300-400 μέτρων. Ο κ. εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου, πρόταση που το δικαστήριο τελικά και υιοθέτησε.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το δυστύχημα σημειώθηκε πέντε λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011, επί της Ρόδου-Λίνδου και συγκεκριμένα στη διασταύρωση «Τραγουνού» πριν από τ’ Αφάντου. Η νταλίκα που οδηγούσε 46χρονος αλλοδαπός από τη Βουλγαρία κινούταν επί της εθνικής οδού με κατεύθυνση από το Φαληράκι προς τη Λίνδο.

Στο σημείο της διασταύρωσης, ο 46χρονος με την νταλίκα επιχείρησε να κάνει αναστροφή του οχήματός του, παίρνοντας – σύμφωνα με πληροφορίες- αρκετά ανοικτά τη στροφή και μένοντας στο σημείο του οδοστρώματος κάθετα για ελάχιστο χρόνο.

Τόσο όσο ήταν αρκετός για να γίνει το κακό. Την ίδια ώρα, δίκυκλη μοτοσικλέτα με οδηγό τον 18χρονο Στέφανο Πολυχρόπουλο του Αντωνίου και συνεπιβάτιδα την 15χρονη αδελφή του κατευθυνόταν από Φαληράκι προς Λίνδο. Η σύγκρουση των δύο οχημάτων ήταν σφοδρή και αναπόφευκτη.

Αμέσως στον τόπο του δυστυχήματος έσπευσαν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Ρόδου και ασθενοφόρο το οποίο και μετέφερε τους τραυματίες στο νοσοκομείο. Εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατος του άτυχου 18χρονου δικυκλιστή, αλλά και ο ελαφρύς τραυματισμός της 15χρονης.

Ο 46χρονος οδηγός της νταλίκας συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν το δυστύχημα διενήργησε το Τμήμα Τροχαίας Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου

Κοινωνικές δράσεις των Υπηρεσιών της Αστυνομίας στο νησί της Ρόδου

Δέκα χρόνια κάθειρξη σε Σκοπιανό που συνελήφθη με 1.273 γραμμάρια χασίς

Συνελήφθη 36χρονος για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή στη Ρόδο

Παλαιστίνιος κατηγορείται για απόπειρα βιασμού και εκβίαση

«Δεν ήταν δικά μου τα 4,6 κιλά χασίς» ισχυρίστηκε στην απολογία του ο 32χρονος