Ανακαλύφθηκαν αρχαιότητες στους Πεύκους της Λίνδου (φωτορεπορτάζ)

Μια σημαντική -όπως φαίνεται- αρχαιολογική ανακάλυψη έγινε σε περιοχή των Πευκών, ύστερα από έλεγχο ρουτίνας!

 Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξε η «Ροδιακή», κατά τη διάρκεια δειγματοληπτικών εκσκαφών που έγιναν στο ακρωτήρι του Άρκευτα, έπειτα από σχετικό αίτημα για να μπορέσει να ξεκινήσει η ανέγερση ξενοδοχείου στο σημείο, διαπιστώθηκαν σημαντικά ευρήματα όπως φαίνονται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύονται σήμερα.

 Πιο συγκεκριμένα, όταν αφαιρέθηκαν οι πρώτες στρώσεις χώματος, εντοπίστηκε μια σκάλα που οδηγεί σε υπόγειο χώρο, δίχως όμως να υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες. Εξωτερικά υπάρχει ένας αρκετά σημαντικός επίπεδος χώρος, διαμορφωμένος από πέτρα.

  Η «Ροδιακή» επικοινώνησε με την Αρχαιολογική Υπηρεσία Ρόδου, στελέχη της οποίας αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο, καθώς οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη και δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο οριστικό συμπέρασμα.

 Εξάλλου έχει προκύψει ένα ακόμη ζήτημα, αναφορικά με το κατά πόσο θα μπορέσει να υλοποιηθεί η επένδυση της ανέγερσης ξενοδοχείου στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικόπεδο είχε αγοράσει η ΤUI το προηγούμενο διάστημα, όμως παρότι είχε εξασφαλίσει όλες τις άλλες απαραίτητες αδειοδοτήσεις, η κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον «αέρα», έως ότου ολοκληρωθεί η αρχαιολογική έρευνα που θα υποδεικνύει αν μπορεί να γίνει η επένδυση και σε ποιο βαθμό.