Στα Αραβικά Εμιράτα στοχεύει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στα Αραβικά Εμιράτα στοχεύει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στα Αραβικά Εμιράτα στοχεύει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 406 ΦΟΡΕΣ

Σε ποιές τουριστικές εκθέσεις πρόκειται να συμμετάσχει

Ιδιαίτερη σημασία δίνει η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο άνοιγμα της τουριστικής αγοράς από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και για το λόγο αυτό, την επόμενη χρονιά έχει συμπεριλάβει τη συμμετοχή της στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί εκεί, στο πλαίσιο κατάρτισης της λίστας των δράσεών της για το 2019.

Η έκθεση πραγματοποιείται κάθε Απρίλιο στο εμιράτο του Ντουμπάι και αποτελεί, τα τελευταία 25 χρόνια στον Αραβικό κόσμο μία διεθνούς κύρους κορυφαία διοργάνωση για την ταξιδιωτική βιομηχανία, προσελκύοντας περισσότερους από 40.000 επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ εκτιμάται ότι οδηγεί στη σύναψη συμφωνιών που υπερβαίνουν τα 2,5 δισ. Δολάρια.

Στη διοργάνωση με τον τίτλο Arabian Travel Market που διεξάγεται στο διεθνές συνεδριακό κέντρο του Ντουμπάι, παίρνει τα τελευταία χρόνια μέρος και ο ΕΟΤ μέσω του οποίου έχουν συμμετοχή και αρκετές περιφέρειες της χώρας ως συνεκθέτες.

Σημειώνεται ότι η περιφέρεια θα πάρει μέρος και στο workshop που θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων το Αμπού Ντάμπι με τον τίτλο Greek Tourism Workshop.

Παράλληλα η περιφέρεια θα συμμετάσχει την ερχόμενη χρονιά και στα workshop τουρισμού που θα γίνουν στο Αμμάν της Ιορδανίας όσο και στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, προσδοκώντας να ανοίξει τις αγορές και από εκείνες τις χώρες

Στα αξιοσημείωτα είναι και το γεγονός ότι τα νησιά μας θα έχουν παρουσία και στη διεθνή έκθεση για την κρουαζιέρα που διεξάγεται κάθε χρόνο στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, σε μία προσπάθεια να προωθηθεί το Νότιο Αιγαίο στη βιομηχανία της κρουαζιέρας. Επειδή όμως η αμερικανική αγορά είναι η μεγάλη στόχευση της περιφέρειας, τα τελευταία χρόνια, θα έχει συμμετοχή και στη διοργάνωση PANORAMA GREECE που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη.

Επίσης η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα προχωρήσει σε δυναμικές δράσεις προβολής, ιδιαιτέρως στις τρεις κυριότερες χώρες προέλευσης τουριστών στη χώρα (Μ. Βρετανία, Γερμανία και Ρωσία). Οι δράσεις αυτές περιλαμβάνουν την εκθεσιακή παρουσία της ΠΝΑ με περίπτερα που να καλύπτουν τις ανάγκες των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων και κυρίως των νησιών της Ρόδου, της Κω, της Σαντορίνης και της Μυκόνου, προορισμοί οι οποίοι είναι ένα τεράστιο brand name και ως επί το πλείστον αποτελούν το έναυσμα για τους ξένους επισκέπτες ώστε να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

Επιπλέον, η ΠΝΑ θα συμμετέχει, όπως κάθε χρόνο στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού ΙΤΒ, ΜΙΤΤ και WTM και δεδομένης της αυξημένης ανάγκης για την καλύτερη δυνατή εκπροσώπηση και προβολή των νησιών στη γερμανική, ρωσική και βρετανική τουριστική αγορά αλλά και την ευρύτερη ευρωπαϊκή αγορά, καθώς οι εν λόγω εκθέσεις αποτελούν τις σημαντικότερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις πανευρωπαϊκά, αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΠΝΑ ως επίσημου εκθέτη, με δικό της εκθεσιακό χώρο.

Τέλος, σε χώρες που κρίνεται απαραίτητο, η ΠΝΑ θα διοργανώσει μια σειρά από θεματικά Road Shows σε σημεία αυξημένης ροής κόσμου, όπως εμπορικά κέντρα ή κεντρικά σημεία στις πόλεις αυτές με στόχο την καλύτερη δυνατή προβολή των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων. Επίσης, στα σημεία αυτά θα υπάρξουν και συναντήσεις με τους κυριότερους Tour Operators των αγορών αυτών.

Έτσι λοιπόν ο ενδεικτικός κατάλογος των εκθέσεων, Road Shows και Workshops, στα οποία θα πάρει μέρος η περιφέρεια το 2019 χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή της και σε άλλες διοργανώσεις στη συνέχεια έχει ως εξής:

ΧΩΡΑ

ΕΚΘΕΣΗ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΒΟΟΤ-Ντίσελντορφ

ΒΕΛΓΙΟ

SALON DES VACANCES Βρυξέλλες

ΙΣΡΑΗΛ

ΙΜΤΜ - Τελ Αβίβ

ΙΤΑΛΙΑ

BIT – Μιλάνο

ΣΟΥΗΔΙΑ

World Panorama Festival – Στοκχόλμη

ΣΕΡΒΙΑ

IFT - Βελιγράδι

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΙΤΒ Βερολίνο

ΡΩΣΙΑ

MITT Μόσχα

ΓΑΛΛΙΑ

Salon Mondial du Tourisme – Παρίσι

DUBAI

ARABIAN TRAVEL MARKET - DUBAI

Η.Π.Α.

PANORAMA GREECE - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Tour Natur – Ντίσελντορφ

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

TRAVEL CONNEXION_THOMAS COOK

ΑΓΓΛΙΑ

WTM – Λονδίνο

ΕΛΛΑΔΑ

Philoxenia – Θεσσαλονίκη

ΠΟΛΩΝΙΑ

Grecka Panorama – Βαρσοβία

ΕΛΛΑΔΑ

Greek Tourism Expo – Αθήνα

ΕΛΛΑΔΑ

Ergo Marathon Expo – Αθήνα

Η.Π.Α.

MIAMI CRUISE

ΕΛΛΑΔΑ

Greek Travel Show - Αθήνα

WORKSHOPS

Greek Tourism Workshop, Τζέντα-Σαουδική Αραβία

Greek Tourism Workshop, Άμπου Ντάμπι-ΗΑΕ

Greek Tourism Workshop, Αμμάν-Ιορδανία

Greek Tourism Workshop, Βηρυτός-Λίβανος.

Διαβάστε ακόμη

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες

TUI: Με νέα πρωτοβουλία υποστηρίζει 500 Έλληνες παραγωγούς σε Ρόδο και Κρήτη

Τεράστιο ενδιαφέρον για το Rodos Week στα βρετανικά ΜΜΕ

Γ. Κάππα: Η σεζόν στη Ρόδο έχει ξεκινήσει με ικανοποιητικά στοιχεία

Συνεχείς ακυρώσεις στα νησιά από επαγγελματικά θαλαμηγά σκάφη

Γ. Χατζημάρκος: Ιστορική ημέρα η χθεσινή για τον Ευρωπαϊκό Τουρισμό