Στα 1,6 εκατομμύρια το χρέος της ΔΕΥΑΡ στην Περιφέρεια

Στο ποσό των 1,6 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά έχει φτάσει το χρέος της ΔΕΥΑΡ απέναντι στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη χρήση του νερού από το φράγμα Γαδουρά, και όπως επισημάνθηκε χτες,  τα χρήματα θα καταβληθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Το θέμα συζητήθηκε στην τακτική συνάντηση που είχε στην περιφέρεια η επιτροπή παρακολούθησης της σύμβασης μεταξύ περιφέρειας και ΔΕΥΑΡ για το φράγμα Γαδουρά, στην οποία παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της επιχείρησης Αλέξανδρος Μανωλάκης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, χτες πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τον τρίτο λογαριασμό νερού που έχει εκδοθεί ύψους 577.000 ευρώ και αφορά το τελευταίο τετράμηνο,.

Υπήρξε ομόφωνη έγκρισή του από τα μέλη της επιτροπής ενώ όπως επισημάνθηκε έχουν αρθεί και οι προηγούμενες επιφυλάξεις εκ μέρους της ΔΕΥΑΡ για τα δύο παλαιότερα εντάλματα,  κάτι που εκτιμάται ότι ανοίγει το δρόμο ώστε να τακτοποιηθεί το χρέος απέναντι στην περιφέρεια.

Πάντως η εντολή που έχουν οι υπηρεσίες της περιφέρειας για προσφυγή στη δικαιοσύνη θα ισχύσει στην περίπτωση που η ΔΕΥΑΡ δεν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις της.