Πρόστιμο σε καφετέρια της Ρόδου γιατί δεν είχε POS

Πρόστιμα σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης Ρόδου επέβαλε το τμήμα εμπορίου της διεύθυνσης ανάπτυξης Δωδεκανήσου περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν τις τελευταίες μέρες, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν παραβάσεις της νομοθεσίας με αποτέλεσμα να επιβληθούν τσουχτερά πρόστιμα.

Πιο συγκεκριμένα σε μία περίπτωση που αφορούσε καφετέρια επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ καθώς δε διέθετε τερματικό αποδοχής καρτών πληρωμών και μέσων πληρωμής, δηλαδή POS.

Σε άλλη περίπτωση που αφορούσε εστιατόριο επιβλήθηκαν δύο πρόστιμα, και μάλιστα το ένα διπλασιάστηκε καθώς ο ιδιοκτήτης του είχε κάνει την ίδια παράβαση και πρόσφατα.

Συγκεκριμένα του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ για μη αναγραφή επί του τιμοκαταλόγου στα είδη «κόκα κόλα, σπράιτ, λεμονάδα, πορτοκαλάδα και ανθρακούχο νερό» του όγκου του περιεχομένου τους σε ml όπως ορίζει ο νόμος.

Επίσης επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 1000 ευρώ που αντιστοιχεί σε διπλασιασμό του προστίμου των 500 ευρώ λόγω υποτροπής του εντός τριετίας, για μη αναγραφή στον τιμοκατάλογο στην ελληνική, αγγλική, γαλλική και γερμανική γλώσσα της ένδειξης «το κατάστημα διαθέτει υποχρεωτικά φύλλα διαμαρτυρίας για τους πελάτες σε ειδική θέση δίπλα στην έξοδο».