Eις χείρας τρίτων παραδίδει ο Δήμος Ροδίων τη διαχείριση των ακινήτων του

Eις χείρας τρίτων παραδίδει ο Δήμος Ροδίων τη διαχείριση των ακινήτων του

Eις χείρας τρίτων παραδίδει ο Δήμος Ροδίων τη διαχείριση των ακινήτων του

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 579 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου


Όταν το 1960 υπηρετούσα την στρατιωτική μου θητεία, πολλοί συνήθως με ρωτούσαν από που είμαι, για να απαντήσω υπερηφάνως από το χωριό Βάτι της νήσου Ρόδου και να μου απαντήσουν με ενθουσιασμό ότι η Ρόδος είναι το πιο όμορφο νησί στον κόσμο και ο δήμος Ροδίων ο πιο πλούσιος στην ελληνική επικράτεια με βάση τα διάφορα έσοδα και κυρίως την ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, που κληρονόμησε αδαπάνως από τους κατακτητές μας Ιταλούς.

Όμως το ερώτημα είναι, τι ακριβώς συμβαίνει στο δήμο Ροδίων, ποιά τα προβλήματα, οι δυσκολίες και γιατί δεν υπάρχουν οι δυνατότητες, ο ίδιος ο δήμος και επ’ ωφελεία του αλλά, και των δημοτών του, να διαχειριστεί, να αξιοποιήσει, να εκμεταλλευθεί ΔΙΑ ΙΔΙΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΝ τη Δημοτική Ακίνητη Περιουσία του, και που στην ουσία αποτελεί μοχλό ανάπτυξης για άσκηση τοπικής κοινωνικής οικονομικής πολιτικής, αλλά και απασχόλησης εργαζομένων;

To εμβληματικό ξενοδοχείο “ΡΟΔΟΝ της ΡΟΔΟΥ” παρεδόθη σε τρίτους και αν γνωρίζω καλώς, του εξωτερικού, για να αλλάξει αβασάνως όνομα και χρήση, να μετατραπεί σε ΚΑΖΙΝΟ ΡΟΔΟΣ και βέβαια ερωτώ που πήγε ο εξοπλισμός και ο αμύθητος πλούτος του, τάπητες, πίνακες, έπιπλα και σκεύη μερικά εξ αυτών και επίχρυσα και βέβαια τι έγιναν οι ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ που είχε υποσχεθεί ο χρήστης.

Τα μοναδικά ξενοδοχεία ΕΛΑΦΟΣ και ΕΛΑΦΙΝΑ του Προφήτη Ηλία, εγκαταλείφθησαν από τον μισθωτή και σήμερα που τόσο ανάγκη έχει η Ρόδος από κλίνες, τα ξενοδοχεία νομίζω παραμένουν κλειστά και ανεκμετάλλευτα, κρίμα!!

Το ΑΚΤΑΙΟΝ μισθώθηκε σε επιχειρηματίες εκτός Ρόδου και κάθε λίγο και λιγάκι ακούμε διάφορα, ακόμα και για πολεοδομικές αυθαιρεσίες και δυσκολίες που ταλαιπωρούν το ΑΚΤΑΙΟΝ που τόσο έχει ανάγκη η πόλη και ο Τουρισμός.

Το ΘΕΡΜΑΙ είναι μια άλλη θλιβερή ιστορία αξιοποίησης, που έφτασε μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρισθεί ΔΑΣΟΣ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή, αποτελεσματική και απρόσκοπτη λειτουργία του, σήμερα είναι κλειστό!!

Και τώρα έρχεται στο προσκήνιο η αξιοποίηση μέσω του συστήματος εις χείρες ΤΡΙΤΩΝ το υπέροχο αρχιτεκτονικά και λειτουργικά κτίριο της ΝΕΑΣ ΑΓΟΡΑΣ στο ΜΑΝΔΡΑΚΙ, και που θα απαιτηθεί ποσό περίπου 4.000.000 ευρώ για την ανακατασκευή, συντήρηση, αξιοποίηση, όμως με ΣΧΕΔΙΑ και μελέτες σωστές για να μην συμβεί και εδώ αυτό που πάθαμε με το ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, να το αποκαταστήσουμε!

Τέλος ούτε την εξωτερική όψη του μοναδικού αρχιτεκτονικού μνημείου δώρο από τους Ιταλούς για τον πολιτισμό, τέχνες, ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, δεν αποπερατώσαμε, εσωτερικά. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Γιατί;

Διαβάστε ακόμη

Δρ. Μελίνα Φιλήμονος - Τσοποτού: Τα νησιά, τα μουσεία και οι φύλακες

Σπύρος Συρόπουλος: "Δωριέας: Ο αρχιτέκτονας του πολιτικού μεγαλείου μιας διαχρονικής πόλης"

Φίλιππος Ζάχαρης "«Δικαίωμα στη Λήθη»: H ασφαλιστική κάλυψη των ασθενών που επιβίωσαν από καρκίνο"

Γιάννης Παρασκευάς: Οι ενστάσεις και η ουσία του πολιτικού προβλήματος

Φίλιππος Ζάχαρης: Ο πολύπλευρος άνθρωπος σε μία πολύπλοκη ζωή

Ηλίας Καραβόλιας: «Η επικίνδυνη εμμονή»

Θανάσης Καραναστάσης: Με τους... κράχτες στην Ευρωβουλή

Σωτήρης Ντάλης: "Iσραήλ- Ιράν: Από τον σκιώδη πόλεμο στην απόλυτη σύγκρουση;"