Κρίθηκαν αθώοι για τη φασαρία στο πλοίο

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου οι τρεις άνδρες ηλικίας 46, 36 και 26 ετών, που κατηγορούνταν για την αναστάτωση που είχαν προκαλέσει σε επιβάτες και πλήρωμα κατά τη μεταφορά τους στη Ρόδο για να δικαστούν.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από τέσσερα χρόνια σε βάρος των κατηγορουμένων ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για στάση κρατουμένων και η υπόθεση εκδικάστηκε προχθές.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Φώτη Ρωμαίου και Μανώλη Βλάχου, αλλά και καθώς από την ακροαματική διαδικασία δεν αποδείχτηκε ότι είχε τελεστεί το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνταν οι τρεις άνδρες, τους έκρινε αθώους. Δηλαδή δεν προέκυψε ότι προσπάθησαν με τον οποιονδήποτε τρόπο να εξαναγκάσουν τους αστυνομικούς αλλά το ότι έκαναν φασαρία για να διεκδικήσουν με τον τρόπο αυτό περισσότερα χάπια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, όλα έγιναν τα ξημερώματα της 10ης Φεβρουαρίου 2013 σε πλοίο της γραμμής που απέπλευσε από τον Πειραιά για τη Ρόδο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις κρατούμενοι ζήτησαν αρχικά από τους αστυνομικούς να τους χορηγήσουν διπλή δόση χαπιών από την επιτρεπόμενη (βάσει ισχύουσας νομοθεσίας) που τους δίδεται. Όταν έλαβαν αρνητική απάντηση, οι τρεις άνδρες ηλικίας –σήμερα- 46, 36 και 26 ετών αντίστοιχα άρχισαν να χτυπούν ό, τι έβρισκαν μπροστά τους, ακόμη και τις πόρτες από τις καμπίνες τους ενώ εξύβρισαν και τους αστυνομικούς! Μάλιστα όταν το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι της Σύρου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις κρατούμενοι αποβιβάστηκαν προκειμένου να «διαπραγματευθούν» για τα αιτήματά τους, ενώ ο καπετάνιος παραλίγο να μην συνεχίσει τη μεταφορά τους στη Ρόδο!

Τελικά οι τρεις δράστες πήραν διπλή δόση, επιβιβάστηκαν στο πλοίο για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς το νησί μας, όμως λίγη ώρα αργότερα, επανέλαβαν το ίδιο «σκηνικό»!

Η περιπέτεια των επιβατών, του πληρώματος και κυρίως των αστυνομικών που έκαναν τη μεταγωγή έληξε με τον κατάπλου τελικά στο λιμάνι της Ρόδου του πλοίου, οπότε και οι κρατούμενοι παραλήφθηκαν από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ρόδου και μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ασκήθηκαν ποινικές διώξεις στους κατηγορούμενους για στάση κρατουμένων από κοινού, παράνομη βία, εξύβριση και απειλή από κοινού και κατά συρροή, αλλά και απόπειρα σωματικής βλάβης.