Προσωπικότητες διεθνούς κύρους τον Οκτώβριο στη Ρόδο

Προσωπικότητες διεθνούς κύρους τον Οκτώβριο στη Ρόδο

Προσωπικότητες διεθνούς κύρους τον Οκτώβριο στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1522 ΦΟΡΕΣ

Για να παραστούν στις εργασίες του φόρουμ "Ανάπτυξη μέσω αθλητισμού"

Αρχηγοί κρατών, μεταξύ των οποίων και ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, θα έρθουν τον Οκτώβριο στη Ρόδο, για να παρακολουθήσουν τις εργασίες του ∆ιεθνούς Περιφερειακού Φόρουµ µε τίτλο "Κοινωνίες σε κίνηση: Ανάπτυξη µέσω του αθλητισµού" που θα πραγματοποιηθεί στο νησί μας.

Το φόρουμ διοργανώνεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σε συνεργασία µε το Μη Κυβερνητικό Οργανισµό "Peace and Sport" και θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, εκτός από αρχηγοί κρατών, αναμένεται να συµµετέχουν διεθνούς κύρους προσωπικότητες, από το χώρο του αθλητισµού και του πολιτισµού, όπως, Ολυ­µπιονίκες και αθλητές, µέλη Ολυµπιακών Επιτροπών, Πρόεδροι διεθνών και εθνικών αθλητικών οµο­σπο­νδιών κλπ.

Για τη διοργάνωσή του θα δοθούν δύο συνεντεύξεις Τύπου, η μία εκ των οποίων θα πραγματοποιηθεί αύριο στην Αθήνα και σε αυτήν κλήθηκαν να παραβρεθούν όλα τα μέσα ενημέρωσης. Εκπρόσωποι της Περιφέρειας θα ενημερώσουν για το φόρουμ καθώς και για τις συμμετοχές και τους προσκεκλημένους της διοργάνωσης. Η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα στη Ρόδο, τόπο διεξαγωγής του φόρουμ.

Εκτιμάται ότι οι συµµετέχοντες του συνεδρίου θα ανέρχονται περίπου σε 350 άτομα. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

• Πρωινή εκδήλωση µε κύριο θέµα συζήτησης : "Κοινωνίες σε κίνηση: Ανάπτυξη µέσω του αθλητισµού".

• Μεσηµεριανή εκδήλωση στο αρχαίο στάδιο παρουσία τόσο των επίσηµων συµµε­τεχόντων, όσο και της τοπικής κοινωνίας και των σχολείων.

• Βραδινή εκδήλωση η οποία θα περιλαµβάνει βραβεύσεις, οµιλίες και ένα πολιτιστικό δρώµενο.

Το νησί της Ρόδου, όντας διαχρονικά το σταυροδρόµι των µεγαλύτερων πολιτι­σµών που αναπτύχθηκαν ανά τους αιώνες στη λεκάνη της Μεσογείου, κρίθηκε ως ο ιδανικός τόπος για τη διεξαγωγή ενός τέτοιου είδους φόρουµ, το οποίο θα δώσει έµφαση στη συνδροµή του αθλητισµού στην παγκόσµια ειρήνη, η οποία τα τελευταία χρόνια, στην ανατολική Μεσόγειο απειλείται καθηµερινά καθώς και θα συνδράµει στη σύσφιξη των σχέσεων των µεσογειακών αθλητικών οµοσπονδιών.

Άλλωστε η πλειονότητα των επίσηµων συµµετεχόντων θα προέρχονται κυρίως από Μεσογειακές χώρες.

Τα αποτελέσµατα του αναµένεται να είναι άκρως θετικά για το νησιωτικό σύµπλεγµα του Νοτίου Αιγαίου αλλά και για την Ελληνική επικράτεια στο σύνολό της.

Ο Διεθνής Οργανισμός "Peace and Sport" είναι ένας ουδέτερος και ανεξάρτητος οργανισμός που εδρεύει στο Πριγκιπάτο του Μονακό και τελεί υπό την αιγίδα του Πρίγκιπα Αλβέρτου.

Δραστηριοποιείται σε πέντε ηπείρους, επιδεικνύοντας καθημερινά την κοινωνική και ενοποιητική επίδραση του αθλητισμού στην κοινωνία, υποστηρίζοντας ενέργειες που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση των διεθνών φορέων λήψης αποφάσεων, σχετικά με τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο αθλητισμός για την αντιμετώπιση κοινωνικών θεμάτων.

Το ετήσιο φόρουμ "Peace and Sport", συγκεντρώνει προσωπικότητες από την πολιτική, τον αθλητισμό, τον ιδιωτικό τομέα και την κοινωνία των πολιτών και δεσμεύεται για δράσεις που προωθούν την ειρήνη μέσω του αθλητισμού.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που ο Διεθνής Οργανισμός "Peace and Sport" υποστηρίζει, ήταν και η συνδιοργάνωση με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ταεκβοντο, του 1ου WTF Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Taekwondo Beach Ρόδος 2017, τον περασμένο Μάιο, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη White Card campaign, σε ιστορικό μνημείο.

Για αυτήν την διοργάνωση, η Ρόδος ήταν υποψήφια για το βραβείο “Peace and Sport 2017” και κατέλαβε τη δεύτερη θέση μετά τις Βρυξέλλες, ανάμεσα σε 630 συμμετοχές απο 180 χώρες.

Διαβάστε ακόμη

Ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών κινδύνων

Περιοδεία στο νησί μας πραγματοποίησε ο Γιώργος Αυτιάς

Το Φινλανδικό Σχολείο Ρόδου γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας

Σημαντικός ο ρόλος των τοπικών μέσων ενημέρωσης στην ανάπτυξη και προστασία του περιβάλλοντος

Διευκόλυνση στη μεταφορά των ψαριών ζητούν οι ψαράδες

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς