Η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα παραμένουν αγαπημένος προορισμός των Γερμανών

Η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα  παραμένουν αγαπημένος  προορισμός των Γερμανών

Η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα παραμένουν αγαπημένος προορισμός των Γερμανών

Κυριακή Πετρίδου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 930 ΦΟΡΕΣ

Δηλώνει σε συνέντευξή του στη “Ρ” ο Γερμανός Πρέσβης, κ. Πλότνερ, κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην περιοχή μας


Εικόνα (και) για πιθανές μελλοντικές επενδύσεις Γερμανών στη Ρόδο, αναμένεται να σχηματίσει ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, κ. Γενς Πλότνερ ,(Jens Plötner), ο οποίος σήμερα πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη εδώ, και σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Ρ» δεν παραλείπει να επιβεβαιώσει ότι η περιοχή μας παραμένει ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για τους Γερμανούς.

Ο κ. Πρέσβης, στη συνέντευξή του, εκφράζει το θαυμασμό του για τη Ρόδο, μιλάει με (εντυπωσιακά) νούμερα για το αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα από τη Γερμανία ενώ σε ερώτηση για τη Fraport και τα παράπονα που εκφράστηκαν φέτος το καλοκαίρι, συστήνει υπομονή και διαβεβαιώνει ότι η Εταιρία έχει επίγνωση της σημασίας του αεροδρομίου «Διαγόρας».


Αναλυτικά, η συνέντευξη του Γερμανού Πρέσβη στη χώρα μας:

- Κύριε πρέσβη, καταρχήν, ποιος είναι ο λόγος της επίσκεψής σας στη Ρόδο αυτή την περίοδο. Έχει κάποιο συγκεκριμένο αντικείμενο και με ποιους παράγοντες της περιοχής θα συναντηθείτε;

«Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχω επισκεφτεί πολλές φορές τη Ρόδο, ως ιστιοπλόος, αλλά και ως περιπατητής του πανέμορφου νησιού σας. Σήμερα είναι, ωστόσο, η πρώτη μου επίσημη επίσκεψη ως Γερμανός Πρέσβης. Από τη θέση αυτή είναι σημαντικό για μένα, να μην κάθομαι μόνο στο γραφείο μου στην Αθήνα, αλλά να δείχνω το σεβασμό μου σε όλα τα μέρη της Ελλάδας. Και φυσικά μια επίσκεψη στη Ρόδο, ένα νησί με τόσο πλούσια και σημαντική ιστορία, είναι απολύτως απαραίτητη».

- Η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα, διαχρονικά, αποτελούν αγαπημένο καλοκαιρινό προορισμό των Γερμανών, κάτι που δεν φάνηκε να επηρεάζεται ούτε από τα τελευταία δύσκολα χρόνια. Απ’ ό,τι έχει περιέλθει στην αντίληψή σας, πώς διαμορφώνεται το τουριστικό ρεύμα από τη Γερμανία στην περιοχή μας τα αμέσως επόμενα χρόνια;

«Εμείς οι Γερμανοί αγαπάμε την Ελλάδα! Ο κόσμος, ο πολιτισμός, η ομορφιά του τοπίου και η εξαιρετική φιλοξενία, κάνουν την Ελλάδα έναν από τους πιο αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους συμπατριώτες μου. Και αυτή τη χρονιά στοχεύουμε σε κορυφαίες επιδόσεις. Από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο ήρθαν εφέτος από τη Γερμανία 36% περισσότεροι επισκέπτες σε σύγκριση με πέρυσι. Πρόκειται για πάνω από δύο εκατομμύρια επισκέπτες συνολικά το πρώτο εξάμηνο. Τα Δωδεκάνησα ανήκουν στους πιο αγαπημένους προορισμούς».

- Γνωρίζετε, κύριε Πρέσβη, ότι η διαχείριση του αεροδρομίου της Ρόδου έχει παραχωρηθεί στη Fraport με στόχο την αναβάθμισή του, όπως και στα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια. Ωστόσο, έχουν εκφραστεί ήδη παράπονα αλλά και ανησυχία για το πως θα γίνει αυτό στην πράξη. Εσείς, από τη θέση σας, γνωρίζετε κάτι για το πως εξελίσσεται η διαδικασία και έχετε δυνατότητα παρέμβασης;

«Είναι πλέον κοινός τόπος η διαπίστωση, ότι η ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων υπήρξε ένα σωστό και σημαντικό βήμα. Από τη στιγμή που η Fraport ανέλαβε τα αεροδρόμια αυτά, έχει ήδη πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις και στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Μόνο τους τελευταίους δύο μήνες, στο αεροδρόμιο της Ρόδου έχουν εξυπηρετηθεί περισσότεροι από δύο εκατομμύρια επιβάτες. Η Fraport προσβλέπει συνολικά για το τρέχον έτος σε διακίνηση περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων επιβατών, κάτι που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 6,5%. Ωστόσο, θα πρέπει να καταστεί σαφές σε όλους τους εμπλεκόμενους, ότι επενδυτικά σχέδια τέτοιας κλίμακας, δεν μπορούν να υλοποιηθούν εν μία νυκτί, ιδιαιτέρως όταν είναι απαραίτητα εκτεταμένα κατασκευαστικά έργα και προσαρμογή της λειτουργίας των αεροδρομίων. Απαιτείται προσεκτικός σχεδιασμός και επαγγελματισμός στην υλοποίηση. Από την χρονική στιγμή της έναρξης των έργων, η οποία δεν απέχει περισσότερο από ενάμιση έτος, έως σήμερα, έχουν υλοποιηθεί πολλά. Για τον λόγο αυτόν συστήνω υπομονή και μπορώ να διαβεβαιώσω, έπειτα από συνομιλίες μου με τη διοίκηση της Fraport, ότι η εταιρεία έχει απόλυτη επίγνωση της σημασίας του αεροδρομίου της Ρόδου “Διαγόρας”».

- Τέλος, υπάρχει ενδιαφέρον Γερμανών για επενδύσεις στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα;

«Ο τουρισμός, φυσικά, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για ενδεχόμενες επενδύσεις. Είμαι όμως βέβαιος, ότι η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα έχουν να προσφέρουν πολλά περισσότερα. Ένας από τους σκοπούς της επίσκεψής μου εδώ είναι να σχηματίσω ο ίδιος μια εικόνα».

Διαβάστε ακόμη

Γιάννης Παππάς: «Οι Eυρωεκλογές δεν είναι επίδειξη επαναστατικής γυμναστικής»

Νίκος Παντελής: Ο κωμικός από τη Ρόδο, είναι το πιο «φρέσκο» πρόσωπο της ελληνικής stand-up σκηνής

Αυξημένοι οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στο κέντρο της Ρόδου το καλοκαίρι

Άφησε την Αδελαΐδα για να μεγαλώσει την οικογένειά της στη Λαχανιά

Όλγα Κεφαλογιάννη: Το 2024 θα είναι ακόμα μία εξαιρετική χρονιά για τον ελληνικό Tουρισμό

Γ. Χατζής: Πρέπει να καθίσουμε όλοι σε ένα τραπέζι και να συνθέσουμε ένα εθνικό σχέδιο υποδομών

Αντώνης Ζερβός: Ξεκίνησε ως «παιχνίδι» και κατέληξε ως στοίχημα με τον εαυτό μου

Ο ελληνικός Τουρισμός χρειάζεται εθνικό σχέδιο για να διατηρηθεί στην κορυφή, δηλώνει ο Γιάννης Ρέτσος