Ρόδος: Έπαυσε η ποινική δίωξη για την ταμία επιχείρησης

Με την υπόθεση 55χρονης που κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων από επιχείρηση της περιοχής μας ασχολήθηκε χθες, το Πενταμελές  Εφετείο Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 55χρονη εργαζόταν ως ταμίας σε μεγάλη επιχείρηση της περιοχής μας και σε χρονικό διάστημα ενός έτους φέρεται να υπεξαίρεσε το χρηματικό ποσό των 13.000 ευρώ.

Χθες κατά την ακροαματική διαδικασία, ο συνήγορος υπεράσπισης της 55χρονης, κ. Στέλιος Κιουρτζής απέδειξε πως το ποσό αυτό δεν ήταν ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας όπως κατηγορούνταν η πελάτισσά του, ισχυρισμό που το δικαστήριο έκανε αποδεκτό, μετέτρεψε την κατηγορία σε πλημμέλημα και έπαυσε η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής.

Σημειώνεται πως πρωτόδικα, πριν από ένα χρόνο, το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου είχε κρίνει ένοχη για υπεξαίρεση με τη διακεκριμένη μορφή ως εντολοδόχου (ήταν ταμίας στην επιχείρηση) την 55χρονη και εφαρμόζοντας το νέο νόμο, της είχε επιβάλλει ποινή κάθειρξης 5 ετών την οποία ανέστειλε με τον όρο της επιτήρησης της από επιμελητή δικαστηρίων, ενώ και η έφεση είχε αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.  Την ποινή αυτή ωστόσο η 55χρονη κατάφερε χθες να «εξαφανίσει» στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.