Αθώα κρίθηκε 18χρονη για τη μεταφορά κοκαΐνης

Αθώα κρίθηκε 18χρονη για τη μεταφορά κοκαΐνης

Αθώα κρίθηκε 18χρονη για τη μεταφορά κοκαΐνης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 737 ΦΟΡΕΣ

Αθώα κρίθηκε χθες από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων 18χρονη, η οποία συνελήφθη να μεταφέρει για λογαριασμό αλλοδαπού Αλβανικής καταγωγής ποσότητα κοκαΐνης από την Αθήνα στη Ρόδο!

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε πέρυσι τον Απρίλιο από την αστυνομία και χθες στο εδώλιο του δικαστηρίου Ανηλίκων κάθισε η νεαρή κοπέλα, καθώς κατά τη σύλληψή της δεν είχε ενηλικιωθεί και ως εκ τούτου διαχωρίστηκε η υπόθεση ως προς αυτήν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενη η 18χρονη είπε πως βρισκόταν σε κατάσταση ανάγκης και δέχτηκε να κάνει τη μεταφορά. Όμως δεν γνώριζε ότι επρόκειτο για ναρκωτικά και πως όταν το διαπίστωσε φοβήθηκε, καθώς εκείνη είχε την εντύπωση ότι επρόκειτο για ένα απλό σακίδιο.

Τελικά το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Κιουρτζή, την απάλλαξε από κάθε κατηγορία.

Σημειώνεται πως για την ίδια υπόθεση, τον Φεβρουάριο του 2018 ο 26χρονος Αλβανός συγκατηγορούμενός της κρίθηκε ένοχος από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της κατοχής και προμήθειας, και του επιβλήθηκε η ποινή κάθειρξης 8 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η σύλληψη της –τότε- 17χρονης Ελληνίδας έγινε την Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 το πρωί, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η Ελληνική Αστυνομία για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών.

Πραγματοποιήθηκε στοχευμένος αστυνομικός έλεγχος στην 17χρονη που είχε αφιχθεί στο νησί με πλοίο της γραμμής Πειραιάς – Ρόδος και βρέθηκε στην κατοχή της, μεταξύ άλλων, μια αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη βάρους (50,7) γραμμαρίων. Από την εξέλιξη της υπόθεσης προέκυψε ότι η ανήλικη μετέφερε την κοκαΐνη για λογαριασμό του 26χρονου Αλβανού.

Άμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο ελεγχόμενης παράδοσης ναρκωτικών ουσιών και η 17χρονη συνοδεύτηκε υπό την επιτήρηση αστυνομικών σε προκαθορισμένο ραντεβού συνάντησης στην πόλη της Ρόδου, όπου εμφανίστηκε ο 26χρονος, ο οποίος μετά την παραλαβή της κοκαΐνης συνελήφθη.

Η ποσότητα της κοκαΐνης, καθώς και τα επιπλέον πειστήρια που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες προσήχθησαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, η οποία άσκησε διώξεις σε βάρος τους και παραπέμφθηκαν αρμοδίως.

Σημειώνεται πως επειδή η 17χρονη ήταν ανήλικη, οι αστυνομικοί σχημάτισαν δικογραφία και σε βάρος των γονιών της για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Διαβάστε ακόμη

Εξιχνιάστηκε κλοπή τιμαλφών από χρυσοχοείο στη Ρόδο

Συνελήφθη αλλοδαπός στη Ρόδο για ναρκωτικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 54χρονος, υπεύθυνος κέντρου διασκέδασης στη Ρόδο, για διακίνηση ναρκωτικών

Πουλούσε υαλοκαθαριστήρες και συνελήφθη

Σε κινητοποιήσεις από αύριο οι δικηγόροι του νησιού μας

Καταγγελία για κακομεταχείριση ζώου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στους δύο γονείς

«Κούρεμα» οφειλών άνω των 500.000 ευρώ πέτυχε επιχειρηματίας της Ρόδου