Συνταξιούχος αστυνομικός της Ρόδου κρίθηκε ένοχος απάτης

Ένοχος για την κατηγορία της άμεσης συνέργειας σε απάτη επί δικαστηρίω με σκοπούμενο όφελος άνω των 120.000 ευρώ, κρίθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 70χρονος αστυνομικός ε.α., ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 40 μηνών.

Πρόκειται για την υπόθεση ψευδούς χρησικτησίας για ακίνητο περίπου 20 στρεμμάτων μεγάλης αξίας στην περιοχή Κανδυλί στους Τρεις, για την οποία ο 70χρονος είχε αθωωθεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον Δεκέμβριο του 2013 και στη συνέχεια οι δύο ιδιοκτήτες του ακινήτου δια του δικηγόρου τους κ. Πέτρου – Ελευθέριου Τσούλλου υπέβαλαν αίτηση αναίρεσης στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Η αίτηση συζητήθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο στις 14 Δεκεμβρίου του 2014 όπου οι δύο πλευρές προέβαλαν τα επιχειρήματά τους. Τελικά με απόφαση του Αρείου Πάγου η αίτηση του κ. Εισαγγελέα έγινε αποδεκτή και έτσι η υπόθεση παραπέμφθηκε να εκδικαστεί και πάλι από το ίδιο δικαστήριο ως προς το πρόσωπο του 70χρονου.

Έτσι τον Δεκέμβριο του 2016 εκδόθηκε πρωτόδικη απόφαση με την οποία ο 70χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 40 μηνών με τριετή αναστολή και την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Κατά της απόφασης αυτής ο 70χρονος άσκησε έφεση, η οποία εκδικάστηκε χθες, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να μειώσει ούτε μέρα από την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όλο ζήτημα χρονολογείται πριν από εννιά χρόνια περίπου, οπότε και 72χρονος κίνησε τη διαδικασία χρησικτησίας για ακίνητο που βρίσκεται στην περιοχή Κανδυλί έκτασης περίπου 20 στρεμμάτων και συνολικής αξίας άνω των 650.000 ευρώ.

Στη συνέχεια μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, προχώρησε στην πώληση του ακινήτου στον 70χρονο έναντι περίπου 30.000 ευρώ. Ωστόσο το ακίνητο ανήκε σε δέκα περίπου δικαιούχους, οι οποίοι και άρχισαν δια μέσου των δικηγόρων τους κ.κ. Γιάννη Φλεβάρη και Πέτρου Τσούλλου να ερευνούν την υπόθεση.

Συνήγορος υπεράσπισης για τον 70χρονο παραστάθηκε ο κ. Ιωάννης Χαρίτος.