Ένοχος κρίθηκε 46χρονος για  υπόθεση πλαστών χαρτονομισμάτων

Ένοχος κρίθηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου 46χρονος που κατηγορούνταν ότι εμπλέκεται σε υπόθεση πλαστών χαρτονομισμάτων, και χρυσών κοσμημάτων η οποία είχε εξιχνιαστεί πριν από οχτώ χρόνια στο νησί μας!

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου στον 46χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.
Απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου ο 46χρονος δήλωσε πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση και πως το μόνο του λάθος ήταν πως είχε σχέση με την 40χρονη συγκατηγορούμενή του για την οποία και έτρεφε αισθήματα. Για το λόγο αυτό και όταν εκείνη του ζήτησε να της μεταφέρει το σακίδιο το έκανε.

Σημειώνεται πως πρωτόδικα, στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου και οι δύο είχαν κριθεί ένοχοι, η 40χρονη (η οποία δεν είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο) σε κάθειρξη 10 ετών και ο 46χρονος σε φυλάκιση 4 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου περιήλθε η πληροφορία πως τέσσερα άτομα επρόκειτο να αφιχθούν στο νησί μας από την Αθήνα με σκοπό να διαθέσουν στην αγορά πλαστά χαρτονομίσματα. Έτσι οι έρευνες εντάθηκαν ακόμη περισσότερο και το πρωί του Σαββάτου 19 Ιουνίου 2010 με την άφιξη του πλοίου της γραμμής εντοπίστηκαν τα δύο ζευγάρια να αποβιβάζονται από το πλοίο και λίγα λεπτά αργότερα να επιβιβάζονται σε ενοικιαζόμενο ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο.

Τότε επενέβησαν οι αστυνομικοί, οι οποίοι σε έλεγχο που τους διενήργησαν βρήκαν στις αποσκευές του 46χρονου επιμελώς κρυμμένα μέσα σε θήκη φωτογραφικής μηχανής διπλωμένα ένα- ένα τα 20 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ το καθένα.
Επίσης βρέθηκε και μία κασετίνα χρυσαφικών, η οποία βρισκόταν μέσα στη βαλίτσα και περιείχε:
ένα δαχτυλίδι χρυσό τοπάζι πέτρα με έξι (6) ζιρκόνια, μία καδένα γυναικεία χεριού λευκόχρυσο χρυσό με ζιρκόνια, μία καδένα γυναικεία χεριού λευκόχρυσο με ζιρκόνια, ένα δαχτυλίδι χρυσό με ζιρκόνια, ένα δαχτυλίδι χρυσό, ένα δαχτυλίδι με δύο (2) πέρλες, ένα δαχτυλίδι χρυσό φίδι με δύο (2) ζιρκόνια, μία καδένα γυναικεία λευκόχρυσο χρυσό με ζιρκόνια, μία καδένα γυναικεία λευκόχρυσο  χρυσό με ζιρκόνια, μια καδένα λαιμού γυναικεία λευκόχρυσο χρυσό με ζιρκόνια, μία καδένα γυναικεία λευκόχρυσο λαιμού με ζιρκόνια, μια αλυσίδα με σταυρό μία αλυσίδα με σταυρό με ζιρκόνια, μία αλυσίδα με σταυρό λευκόχρυσο, μία αλυσίδα επιχρυσωμένη με ζιρκόνι κύκλο, μία αλυσίδα επιχρυσωμένη με σταυρό με μαύρα ζιρκόνια μία αλυσίδα επιχρυσωμένη με χρυσό σταυρό, ένα δαχτυλίδι χρυσό με ζιρκόνι και γύρω γύρω μικρά ζιρκόνια, ένα δαχτυλίδι χρυσό με δύο (2) blue sapphire, ένα δαχτυλίδι χρυσό με ζιρκόνια, μία καδένα παιδική με ταυτότητα χρυσή, μια ταυτότητα παιδική ένα δαχτυλίδι χρυσό με ζιρκόνι, ένα δαχτυλίδι χρυσό  με ζιρκόνια και πράσινο γυαλί, ένα δαχτυλίδι λευκόχρυσο ζαφείρι, ένα δαχτυλίδι χρυσό με ζιρκόνι, μία αντρική ταυτότητα χρυσή με πενήντα δύο (52) μπριγιάν, ένα γυναικείο βραχιόλι χρυσό με ζιρκόνια, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με μπριγιάν, ένας σταυρός με μπριγιάν, ένας σταυρός με μπριγιάν και πέντε (5) ρουμπίνια, ένα δαχτυλίδι τέσσερα κομμάτια με γυάλινες πέτρες πράσινες κίτρινες κόκκινες και μπλε λευκόχρυσο, ένα βραχιόλι γυναικείο με ζιρκόνια και τρεις (3) πέτρες γυάλινες μπλε.