Μονοδρομήσεις δρόμων περιμετρικά της Παλιάς Πόλης Ρόδου

Μονοδρομήσεις δρόμων περιμετρικά της Παλιάς Πόλης Ρόδου

Μονοδρομήσεις δρόμων περιμετρικά της Παλιάς Πόλης Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3456 ΦΟΡΕΣ

Συζητήθηκαν ήδη οι αλλαγές στη δημοτική κοινότητα

Σε διαβούλευση αναμένεται να έρθουν το επόμενο χρονικό διάστημα, από τη Δημοτική Αρχή, οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ για τη μονοδρόμηση κεντρικών οδών της πόλης, με στόχο την αποσυμφόρηση του κέντρου της πόλης.

Το παραπάνω έγινε γνωστό κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Ρόδου προχθές το βράδυ.

Ενημερώνοντας σχετικά χθες ο τοπικός σύμβουλος κ. Κώστας Στυλιανού, είπε ότι, μετά από περίπου δύο χρόνια μελετών που έχουν κάνει οι Τεχνικές Υπηρεσίες και τα στοιχεία που συνέλεξαν για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την κυκλοφορία στην είσοδο και την έξοδο της πόλης, αποφασίστηκε, προχθές, να γίνει μία μεγάλη διαβούλευση με αντικείμενο την πρόταση να γίνουν μονοδρομήσεις περιμετρικά των τειχών της Παλιάς Πόλης και μέσα στη Νέα Πόλη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανταπόκριση είναι θετική αφού, αυτή τη στιγμή, απαιτούνται πάνω από σαράντα λεπτά για να κατέβει κάποιος στο κέντρο της πόλης με το αυτοκίνητο εάν υπάρχει μποτιλιάρισμα και με τα νέα δεδομένα, όταν εφαρμοστούν οι μονοδρομήσεις, θα χρειάζεται 5-10 Λεπτά, δηλαδή θα υπάρχει πολύ καλή ροή των οχημάτων.

Οι αντιρρήσεις που εκφράστηκαν είχαν να κάνουν με το πώς μπορούμε να αποφύγουμε τα φανάρια στους δρόμους αυτούς. Η λύση που δόθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες είναι ότι θα υπάρχουν κόμβοι για να γίνεται κυκλικά η έξοδος και η είσοδος των οχημάτων, ώστε να μη χρειάζεται ούτε φανάρια να υπάρχουν ούτε να αναπτύσσουν οι οδηγοί μεγάλες ταχύτητες στις οδούς που θα μονοδρομηθούν.

Θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η διαβούλευση ωστόσο μέσα στο χειμώνα, αρχές Φεβρουαρίου του αργότερο αναμένεται να ξεκινήσει να εφαρμόζεται το μέτρο ώστε να υπάρξει καλύτερη προσαρμογή με την έναρξη της σεζόν.

Τι προβλέπεται
Η οδός Βύρωνος, κατεβαίνοντας από την Κοδριγκτώνος γίνεται διπλής κατεύθυνσης σε ένα κομμάτι μέχρι του Κόβα ενώ από το στάδιο του Διαγόρα μέχρι Στεφάνου Καζούλη η οδός μονοδρομείται.

Από Στεφάνου Καζούλη κάνουμε αριστερά, περνάμε το Πανεπιστήμιο και γίνεται μονοδρόμηση της οδού Δημοκρατίας μέχρι την Παπάγου. Στο δρόμο από την Κομνηνών, μέχρι την Αγίου Ιωάννου, γίνεται μονοδρόμηση και έχουμε κάθοδο προς την πόλη και το κομμάτι αυτό αποσυμφορίζεται.

Κλείνοντας, ο ίδιος χαρακτήρισε τις κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις ως πολύ καλή εξέλιξη και είπε ότι αυτό συνδέεται με την ανάπλαση στο παραλιακό μέτωπο της πόλης και τις μονοδρομήσεις μέσα στην πόλη που ξεκινούν να ισχύουν από τον Οκτώβριο.

Θεωρούν ότι θα το πετύχουν και είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν το πολιτικό κόστος, ακόμα και σε προεκλογική περίοδο, γιατί θεωρούν ότι θα είναι καλό για την πόλη, όπως είπε.
Σημειώνεται ότι, οι αποφάσεις αυτές θα πρέπει να επικυρωθούν από το δ.σ. και στη συνέχεια να εγκριθούν από την Αποκεντρωμένη ώστε να αποτελέσουν κανονιστική διάταξη.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της δ.κ., κ. Μίλτος Παγκάς, τέλος, άφησε αιχμές για συμβούλους παράταξης της μειοψηφίας που απουσίαζαν από την προχθεσινή συνεδρίαση και είπε ότι οι σύμβουλοι του κ. Στράτου Καρίκη ήταν παρόντες.

Διαβάστε ακόμη

Απεργία δικαστικών υπαλλήλων στις 24 Απριλίου

Μαθήματα πυρόσβεσης σε εθελοντές για λήψη πιστοποίησης στη Ρόδο

Να καθαριστούν τα οικόπεδα ζητά η κοινότητα Σορωνής

Ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς Ν. Δωδεκανήσου για την καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης στη Νίσυρο

Ανακοίνωση της παράταξης του Αντώνη Καμπουράκη για την έκπτωση του Βάιου Καλοπήτα

Συλλυπητήριο μήνυμα Μίκας Ιατρίδη για την απώλεια του Κώστα Κωτικώστα

Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά στην πόλη της Ρόδου

Άνοιξε χθες η πλατφόρμα για το επίδομα μητρότητας στις μητέρες εμπόρους