Τη ζωηρότερη κίνηση είχε το περίπτερο της Ρόδου στη ΔΕΘ

Τη ζωηρότερη κίνηση είχε το περίπτερο της Ρόδου στη ΔΕΘ

Τη ζωηρότερη κίνηση είχε το περίπτερο της Ρόδου στη ΔΕΘ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 198 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 1958 Αριθ. Φύλλου 2234

ΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΕΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ Δ.Ε.Θ.

ΕΣΗΜΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗΡΟΤΕΡΑΝ ΚΙΝΗΣΙΝ Η ΚΑΪΡ ΚΑΙ Η ΑΒΙΚΩ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (Ιδ. ανταπόκρισις). Κατά την εφετεινήν περίοδον της 23ης Διεθνούς Εκθέσεως της Θεσσαλονίκης από 7-28 Σεπτεμβρίου 1958 συμμετέσχεν ενεργώς και η Δωδεκάνησος διά του αυτοτελούς Περιπτέρου της Ρόδου και ιδιαιτέρων τοιούτων της ΚΑΪΡ και της ΑΒΙΚΩ.

Εις το περίπτερον Ρόδου εξέθεσεν ο κ. Αρχιμήδης Αραπούδης έργα Ροδιακής λαϊκής τέχνης, κεντήματα, τραπεζομάνδηλα, φορέματα, μπλούζες κ.λπ., του εν Ρόδω εργοστασίου του, έχοντας ως γνωστόν, σοβαράν εμπορικήν κίνησιν εις όλας τας αγοράς της Ελλάδος και εις το εξωτερικόν.

Ο κ. Γιώργος Κουρεμένος παρουσίασε κονσέρβας γλυκών, ντομάτας νερατζιού, χουρμάδων και μαρμελάδας.

Επίσης, ο κ. Δημήτριος Σταματάς εξέθεσε τάπητας του ιδιοκτήτου εργοστασίου του εν Ρόδω, των χωρίων Καλλιθιές και Αρχαγγέλου, ποιοτήτων “Σπάρτα” και “Σιβάζ” αρίστης ποιότητας, με σοβαράν εμπορικήν κίνησιν και εις το εσωτερικόν και εις το εξωτερικόν.

Το εργοστάσιον “Ίκαρος” του κ. Χατζηκωνσταντή, εκπροσωπηθέν διά του κ. Αθαν. Μυλωνά εξέθεσε τα θαυμάσια προϊόντα του, Ροδιακής κεραμουργικής τέχνης, βάζα, πιάτα, σερβίτσια μπιμπελώ κ.λπ.
Η βιομηχανία Αγιακάτσικα με αντιπρόσωπον τον κ. Αλέξ. Καταβενάκην, εξέθεσε τα εκλεκτά προϊόντα της, αρώματα, κολώνιες, σαπώνες, κ.λπ. της φημισμένης αρωματοποιΐας της.

Τέλος ο κ. Χ. Χασαπίδης, χρυσοχόος και Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου εξέθεσε κοσμήματα Ροδιακής τέχνης και χρυσού και αργύρου, τουρκουάζ, περιδέραια, δακτυλίδια, βραχιόλια κ.λπ., με ροδιακάς παραστάσεις.
Τα αυτά είδη περίπου εξέθεσαν και οι λοιποί χρυσοχόοι Αφοί Χατζηπέτρου, Γεώργιος Σταυριαννάκης, Μιχ. Λοϊζίδης και Σάββας Διακονικόλας.

Το Περίπτερον Ρόδου κατά την εφετεινήν περίοδον της Εκθέσεως εσημείωσεν την ζωηροτέραν κίνησιν, παντός άλλου Ελληνικού περιπτέρου.

Εκτός των άλλων εκθεμάτων του Περιπτέρου Ρόδου, εξέθεσαν εις ιδιαίτερα περίπτερα του συγκροτήματος “Ελληνική Παραγωγή” το Εργοστάσιον ΚΑΪΡ Ρόδου, τους εκλεκτούς εμφυαλωμένους ξηρούς και γλυκούς οίνους της Ρόδου και το Εργοστάσιον ΑΒΙΚΩ της Κω, τους θαυμασίους κονσερβοποιημένους τοματοπολτούς εκ τομάτας Κω, διπλής συμπυκνώσεως, φυσικών χρωματισμών και λίαν ευγεύστων.
Ένα μεγάλο εύγε εις όλους τους εκθέτας.
Α.Ν.Φ.

ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΕΤΟΣ
1500 ΓΕΡΜΑΝΟΙ Κ.ΛΠ. ΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΑΥΘΑ

Συμφώνως προς ανακοίνωσιν της Τουριστικής Αστυνομίας Ρόδου σήμερον ευρίσκονται εις Ρόδον 1500 ξένοι περιηγηταί πλείστοι Γερμανοί και Ελβετοί. Αξιοσημείωτον είναι το γεγονός ότι κατά τα τέλη του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου είχε σημειωθεί κάμψις της τουριστικής κινήσεως, ήδη όμως παρατηρείται πάλιν αύξησις χαρακτηριστικόν της δημιουργίας φθινοπωρινού τουρισμού προς την Ρόδον.
Τούτο κατά τας διατυπουμένας απόψεις οφείλεται εις τας συστάσεις των Γερμανικών και Ελβετικών εφημερίδων.


ΠΟΙΟΙ ΕΞΕΛΕΓΗΣΑΝ ΔΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΝ ΤΟΥ ΡΟΔΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
ΣΥΔΝΕΫ Αυστραλίας. Γενομένων εκλογών τα μέλη του Συλλόγου των Ροδίων ο “Κολοσσός”, εξέλεξαν τους εξής:

Πρόεδρος: Θερινός Θερινού, αντιπρόεδρος: Ευστάθιος Διακωμανώλης, ταμίας: Κυριάκος Μαρτάκης, γραμματεύς: Ευστάθιος Αθανασίου, σύμβουλοι: Σάββας Στεφανάρας, Γ. Κάρπης, Μιχαήλ Μάνης, Μιχαήλ Βαλασάκης, Βασίλειος Καλογεράκης και Γ. Θυρής.
Στο νέον Διοικ. Συμβούλιον ευχόμεθα πάσα προκοπήν.

ΔΙΑΛΕΞΙΣ
Σήμερον Κυριακήν 28ην Σεπτεμβρίου και ώραν 12η μεσημβρινήν θα δοθή υπό του διαπρεπούς Δωδεκανησίου επιστήμονος και Διευθυντού των Γενικών Αρχείων του κράτους κ. Εμμανουήλ Πρωτοψάλτη εις την αίθουσαν διαλέξεων της Ροδιακής Λέσχης διάλεξις με θέμα “Δωδεκανήσιοι αγωνισταί του 1821”.
Η είσοδος θα είναι ελευθέρα.
Εκ της Ροδιακής Λέσχης

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΕΝΝΙΣ
Σήμερον την πρωίαν εις τα γήπεδα του Ροδιακού Ομίλου Αντισφαιρίσεως θα αρχίση διεξαγόμενον το Δωδεκανησιακόν πρωτάθλημα τέννις. Εις το πρωτάθλημα μετέχουν 15 περίπου αθληταί και 10 αθλήτριαι.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...