Δίνουμε ζωή στον μικρό Γιωργάκη, στη συναυλία Ρόδος, Πόντος, Αρμενία

Δίνουμε ζωή στον μικρό Γιωργάκη, στη συναυλία Ρόδος, Πόντος, Αρμενία

Δίνουμε ζωή στον μικρό Γιωργάκη, στη συναυλία Ρόδος, Πόντος, Αρμενία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2127 ΦΟΡΕΣ

Μετά την επιτυχία που είχε το Πολιτιστικό Αντάμωμα Κρητών, Ποντίων και Ροδιτών, ένα ακόμα υπερθέαμα, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ροδίτες και επισκέπτες στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» της Μεσαιωνικής Τάφρου, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου και ώρα 20.00, όπου αυτή τη φορά, θα συναντηθούν πολιτισμοί δύο λαών, με κοινή ιστορία: Πόντιοι και Αρμένιοι, με κοινό ιστορικό χαρακτηριστικό, την παράλληλη γενοκτονία.

Φέτος, η συναυλία θα έχει έναν παραπάνω λόγο να πραγματοποιηθεί, καθώς θα βοηθηθεί ο μόλις 6 ετών συμπολίτης μας, ο μικρός Γιωργάκης που πάσχει απο σπάνιο σύνδρομο.

«Η επιβίωση ενός εξάχρονου παιδιού με θέληση και ένστικτο για τη ζωή, είναι δικό του ανθρώπινο δικαίωμα. Δική μας ηθική υποχρέωση, είναι να βοηθήσουμε» δήλωσε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Ν. Δωδεκανήσου Κάλλιστος Διακογεωργίου, αμέσως μετά την απόφαση για εθελοντική ενίσχυση εκ μέρους του κοινού που θα παρευρεθεί στη Συναυλία «Ρόδος, Πόντος, Αρμενία – Ένα Σώμα, μια Ψυχή» στις 3 Οκτωβρίου στη Μεσαιωνική Τάφρο, με σκοπό τη θεραπεία ενός αγοριού μόλις 6 ετών, που πάσχει από σπάνιο σύνδρομο.

Η διάγνωση της ασθένειας, έγινε τον περασμένο Μάρτιο, όταν ο Γιωργάκης ήταν στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου και από τότε, το μικρό ροδιτόπουλο με την οικογένειά του, βιώνουν δύσκολες ώρες στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαϊα Κυριακού. Σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι ένα από τα 71 παιδιά σε όλο τον κόσμο που δηλώθηκαν με τη συγκεκριμένη ασθένεια γι' αυτό και θα πρέπει άμεσα να μεταφερθεί στο εξωτερικό.

Η αντίδραση του Τμήματος Πολιτισμού Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ήταν άμεση: ο κ. Διακογεωργίου, εκτιμώντας ότι, ο εθελοντισμός δεν σταματά ποτέ, έλαβε την απόφαση, ενόψει της επικείμενης συναυλίας, να παρίσταται στην εσωτερική είσοδο της Τάφρου η αρμόδια Επιτροπή που έχει συσταθεί για την οικονομική ενίσχυση του μικρού Γιωργάκη, ώστε ο κόσμος που θα εισέρχεται να ενισχύει με το ποσό που έχει δυνατότητα. Να υπενθυμίσουμε ότι, η είσοδος για το κοινό στη συναυλία, θα είναι ελεύθερη.

Η πρωτοβουλία αυτή του κ. Διακογεωργίου, βρήκε απόλυτα σύμφωνους τους αδελφούς Τσαχουρίδη από τον Πόντο, τη Σαρίνα Κρος από την Αρμενία και τους ντόπιους καλλιτέχνες μας.

Η ευαισθητοποίηση λοιπόν του κοινού, είναι επίσης στόχος των διοργανωτών, εκτός από το υπερθέαμα της ένωσης των τριών πολιτισμών που θα απολαύσουν.

«Ο εθελοντισμός δεν είναι οίκτος. Η παλιά έννοια της φιλανθρωπίας έχει πλέον εκλείψει. Είναι συναίσθημα. Είναι άγγιγμα ψυχής. Είναι ικανοποίηση του εσωτερικού μας κόσμου. Είναι συνεχής προσφορά από καρδιάς, απέναντι σε άτομα ισότιμά μας, με την ελπίδα να δούμε την κοινωνία μας καλύτερη. Στον εθελοντισμό, εξισορροπείται η ανάγκη με την ελευθερία και ο σεβασμός με τη βοήθεια. Γι΄ αυτό και δεν έχει όρια. Το στοίχημα του εθελοντισμού είναι η ισορροπία λόγου και πράξης. Γιατί, τίποτα πάνω στη γη δεν μας ανήκει παντοτινά και η προσφορά, αποτελεί αγάπη και εξωστρέφεια. Και πρέπει να μάθουμε, από μικρή ηλικία, να εκπαιδευόμαστε στον εθελοντισμό. Ας εκδηλώσουμε την αγάπη μας στο μικρό ΓΙΩΡΓΑΚΗ. Ας του δώσουμε ΖΩΗ…» κατέληξε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού Ν. Δωδεκανήσου Κάλλιστος Διακογεωργίου.

Την παρουσίαση, θα κάνει η ηθοποιός, χορογράφος, Μαρία Μανιώτη, και οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν είναι:

• Ματθαίος και Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, ποντιακά τραγούδια και λύρα.

• Sarina Cross τραγούδια από την Αρμενία.

• Το ροδίτικο μουσικό σχήμα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Κυριάκου Κωνσταντάκη, θα αποτελείται από:

• Κυριάκος Κωνσταντάκης, ακορντεόν.

• Νεκτάριος Κωνσταντάκης, βιολί.

• Φώτης Ελιαμός, σαντούρι.

• Νικήτας Εμμανουήλ, τσαμπούνα, λαούτο.

• Ηλίας Αναστασιάδης, λύρα, λαούτο, τραγούδι.

• Στάθης Μπανούτσος, κρουστά.

• Βαγγέλης Ζαχαρίου, μπάσο.

• Θεμιστοκλής Τριανταφύλου και Παναγιώτης Μουζουράκης, κλαρίνο.

• Ροδίτη Αγγελική, Ελένη Καρανάση, Στάππα Νομική και Κούτελου Ιουλία, τραγούδι.

Στην εκδήλωση, θα τιμηθούν οι καλλιτέχνες:

• Θεμιστοκλής Τριανταφύλλου και Παναγιώτης Μουζουράκης, κλαρίνο.

• Ελένη Καρανάση, τραγούδι.

Η βραδιά, θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη της συγγραφέως, φιλολόγου, διδάκτορος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Χαράς Κοσεγιάν, που ως γνωστόν διετέλεσε Πρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αρμενίων «Hamazkayin» (Παράρτημα Δωδεκανήσου).

3 Οκτωβρίου

Ώρα 20:00

Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας