Προτομή του Ιπποκράτη στη Μαδρίτη

Προτομή του Ιπποκράτη στη Μαδρίτη

Προτομή του Ιπποκράτη στη Μαδρίτη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 627 ΦΟΡΕΣ

Πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης, η προγραμματισμένη από το Ιπποκρατικό κίνημα και τον δήμο Κω εκδήλωση εγκατάστασης προτομής του Ιπποκράτη και φύτευσης δενδρυλλίου πλατάνου στον αίθριο χώρο της σχολής.

Παρόντες ο Πρύτανης και ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου, το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Μαδρίτη και πλήθος φοιτητών.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν από το Ιπποκρατικό κίνημα 7 γιατροί-καθηγητές του εν λόγω Πανεπιστημίου για το ήθος και την αφοσίωσή τους στις αρχές της Ιπποκρατικής Ιατρικής. Ανάλογες εκδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Μεγάλης Βρετανίας προωθώντας έτσι τον κορυφαίο στόχο του νησιού ΚΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ!

Επίσης εκφρασμένη επιθυμία πολλών Πρυτάνεων και Κοσμητόρων Ιατρικών Σχολών είναι, τον Μάρτιο του 2019 να πραγματοποιηθεί ημερίδα στην Κω, όπου πέραν της δυνατότητας που τους δίνεται να επισκεφτούν τους χώρους που έζησε και δίδαξε ο Ιπποκράτης, θα μπορέσουν να μεταφέρουν και το πνεύμα και τις δράσεις του Ιπποκρατικού Κινήματος, καθώς και την περαιτέρω πορεία του.

Διαβάστε ακόμη

Μαθητές και μαθήτριες σε προσομοίωση συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου

Ποιος θα... σηκώσει την πινακίδα;

Π. Κουνάκης: «Έστω και μία γυναίκα να προστατεύσουμε, αξίζει τον κόπο»

Με 7 νέα ασθενοφόρα εξοπλίζονται τα Κέντρα Υγείας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Στις 27 Μαΐου υπογράφεται η σύμβαση για τη δημιουργία του Ταμείου Απανθρακοποίησης των νησιών

Γ. Γεραπετρίτης για θαλάσσια πάρκα: «Θα γίνουν, δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουμε»

Der Westen: Το νέο περιζήτητο νησί στην Ελλάδα ονομάζεται Κάρπαθος

ΠΟΕΕΤ: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBmatch