Προτομή του Ιπποκράτη στη Μαδρίτη

Πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου στην Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης, η προγραμματισμένη από το Ιπποκρατικό κίνημα και τον δήμο Κω εκδήλωση εγκατάστασης προτομής του Ιπποκράτη και φύτευσης δενδρυλλίου πλατάνου στον αίθριο χώρο της σχολής.

Παρόντες ο Πρύτανης και ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου, το σύνολο του εκπαιδευτικού προσωπικού, ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Μαδρίτη και πλήθος φοιτητών. 

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν από το Ιπποκρατικό κίνημα 7 γιατροί-καθηγητές του εν λόγω Πανεπιστημίου για το ήθος και την αφοσίωσή τους στις αρχές της Ιπποκρατικής Ιατρικής. Ανάλογες εκδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Μεγάλης Βρετανίας προωθώντας έτσι τον κορυφαίο στόχο του νησιού ΚΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ!

Επίσης εκφρασμένη επιθυμία πολλών Πρυτάνεων και Κοσμητόρων Ιατρικών Σχολών είναι, τον Μάρτιο του 2019 να πραγματοποιηθεί ημερίδα στην Κω, όπου πέραν της δυνατότητας που τους δίνεται να επισκεφτούν τους χώρους που έζησε και δίδαξε ο Ιπποκράτης, θα μπορέσουν να μεταφέρουν και το πνεύμα και τις δράσεις του Ιπποκρατικού Κινήματος, καθώς και την περαιτέρω πορεία του.