Θα επανασυσταθεί σύντομα η δημοτική αστυνομία Ρόδου

Σε ενέργειες για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας στο Δήμο Ρόδου, έχει προχωρήσει η Δημοτική Αρχή.

Συγκεκριμένα, το παραπάνω έκανε γνωστό ο Δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος κατά την ενημέρωση που έκανε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Τρίτη.

Όπως είπε, μία από τις άστοχες αποφάσεις που ελήφθησαν και υλοποιήθηκαν το 2013 ήταν η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Με την πάροδο των ετών, η Δημοτική Αρχή διαπίστωσε πόσο ανάγκη έχει αυτή την υπηρεσία ο Δήμος και όπως ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδιάκος κάνουν ενέργειες για την επανασύστασή της με στόχο να την έχουμε του χρόνου.

Υπενθυμίζεται ότι, όταν με τη σημερινή κυβέρνηση, δόθηκε η δυνατότητα για επανασύσταση της υπηρεσίας από τους Δήμους, σε αυτόν της Ρόδου δεν κατέστη δυνατόν αφού οι υπάλληλοι που τη στελέχωναν μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες, όπως η Αστυνομία.

Ωστόσο, αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, ο Δήμαρχος αναφέρεται σ’ αυτήν και πόσο χρήσιμο ήταν να διαθέτει ο Δήμος ένστολους υπαλλήλους που συνεισέφεραν σε θέματα όπως η εφαρμογή διαφόρων κανονισμών και κανονιστικών διατάξεων, π.χ. για τους κοινόχρηστους χώρους, την ευταξία στη Μεσαιωνική Πόλη κτλ.

Τόνισε, ακόμη, την περασμένη Τρίτη ότι εκτός του ότι ήταν μία υπηρεσία που πολύ χρήσιμη δεν επιβάρυνε και το Δήμο οικονομικά.