Καβγάς μεταξύ τσιγγάνων στο Καρακόνερο

Για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη την οποία φέρεται να προκάλεσε σε καβγά σε 21χρονο ομόφυλό του, κατηγορείται 33χρονος αθίγγανος, ο οποίος θα δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω.

Ο 33χρονος ΡΟΜΑ παραπέμφθηκε σε δίκη που έχει προσδιοριστεί να γίνει στις 8 Οκτωβρίου,  με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, για την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης αλλά και για οπλοφορία και οπλοχρησία.

Με το ίδιο βούλευμα το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να μην γίνει κατηγορία σε βάρος τριών αθίγγανων, οι οποίοι επίσης κατηγορούνταν στην ίδια υπόθεση.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από έγκληση που υπέβαλε ο 21χρονος αθίγγανος κατά του 33χρονου ομόφυλού του για επεισόδιο που σημειώθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2015 στις 10.30 το βράδυ στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Καρακόνερο όπου σύμφωνα με την καταγγελία τέσσερα άτομα τους πλησίασαν και δύο εξ αυτών χειροδίκησαν εναντίον τους, ενώ ένας άλλος τον χτύπησε στο κεφάλι με σιδερόβεργα με αποτέλεσμα ο 21χρονος να χάσει τις αισθήσεις του και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο από συγγενικό του πρόσωπο.

Σε βάρος του 33χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και στις 8 Οκτωβρίου 2015 συνοδευόμενος από το δικηγόρο του κ. Σταύρο Παναγιωτακόπουλο προσήχθη ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκε αρνούμενος τα όσα του καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος ισχυρίστηκε πως σε καμία περίπτωση ο τραυματισμός που ισχυρίζεται ο 21χρονος αθίγγανος ότι του έγινε, δικαιολογούν πράξη κακουργηματικού χαρακτήρα και δήλωσε πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση και πως η καταγγελία σε βάρος του έγινε από τον ομόφυλό του για λόγους εκδίκησης καθώς και στο παρελθόν είχαν λογομαχήσει.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας, ο 33χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος χωρίς να του επιβληθεί κάποιος όρος.