Πρώτη γαστρονομική δράση  στην Αστυπάλαια

Με συμμετοχή των επαγγελματιών της εστίασης, των κατοίκων ακόμα και των επισκεπτών και των προσκεκλημένων του Δήμου Αστυπάλαιας ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη γαστρονομική δράση τα «Αστυπαλίτικα Γκλεούδζια» που ανέδειξε μια ακόμα πτυχή του πλούσιου τουριστικού προϊόντος του νησιού.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου απευθύνονται ευχαριστίες σε όσους στήριξαν την οργάνωση και με τη δική τους συμβολή στέφθηκε με επιτυχία η εκδήλωση, στην οποία συνέβαλαν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,  η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η  Sky Express Airlines  και η Blue Star Ferries, καθώς και οι επιχειρήσεις του νησιού.

Τα «Γκλεούδζια» , σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού κυρία Μαρία Καμπούρη « ήταν ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια που έχουμε εγκαινιάσει για να δώσουμε το στίγμα της ποικιλομορφίας του τόπου μας. Δεν είναι τυχαίο ότι η Αστυπάλαια, με την παρούσα καμπάνια της, αναδεικνύει τη θετική της ενέργεια. Διαχρονικά, υπήρξε ο τόπος της αγάπης, της καλής διάθεσης, της αισιοδοξίας. Ο τόπος που εμπνέει κατοίκους και επισκέπτες. Που χαρίζει χαμόγελα. Που προσφέρει χαλάρωση, ηρεμία και ανεμελιά».

Και η κυρία Καμπούρη πρόσθεσε: «Αυτή την πολυσυλλεκτικότητα προσφέρει και σήμερα η Αστυπάλαια. Και η γιορτή που μόλις ολοκληρώσαμε με επιτυχία, αυτό ακριβώς απέδειξε. Ότι μπορούμε να είμαστε μια παρέα, κάτοικοι και επισκέπτες. Να χαιρόμαστε μαζί όσα ο ευλογημένος τόπος μας διαθέτει και να γευόμαστε μαζί όσα η παράδοση μας έχει κληροδοτήσει. Τα «Γκλεούδζια» που σημαίνουν «φίλεμα, κέρασμα» είναι ένα μικρό δείγμα της ανάδειξης της γαστρονομίας και των τοπικών προϊόντων».