Δάσκαλοι και παιδιά, μία γροθιά για τη ζωή

Δάσκαλοι και παιδιά, μία γροθιά για τη ζωή

Δάσκαλοι και παιδιά, μία γροθιά για τη ζωή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 919 ΦΟΡΕΣ

Με την ψυχή τους χάρηκαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Με απόλυτη επιτυχία και με τρόπο, που αποτύπωσε την εξαιρετική και υγιή σχέση των παιδιών με τους εκπαιδευτικούς, όπως και την άριστη δουλειά των τελευταίων, τίμησε το 1ο Δημοτικό Σχολείο του Αρχαγγέλου την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού.

Το σύνθημα «Ας Κινηθούμε» βρήκε πραγματικό περιεχόμενο, το πρωί της Παρασκευής, στον άνετο προαύλιο χώρο του σχολείου, καθώς από νωρίς το πρωί μέχρι το μεσημέρι, οι μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων διασκέδασαν με την ψυχή τους, συμμετέχοντας κυκλικά σε ουκ ολίγες δραστηριότητες ομαδικών και ατομικών αθλημάτων, όπως και σε παιχνίδια.


Τα παιδιά ασκήθηκαν στο ποδόσφαιρο, στο μπάσκετ και στο βόλεϊ, γνώρισαν το άλμα εις μήκος και την υπερπήδηση εμποδίων, έκαναν σχοινάκι και έπαιξαν τα «μήλα», υπό τα βλέμματα πολλών γονέων και την καθοδήγηση του πανταχού παρόντα γυμναστή τους Δημήτρη Κισσούδη και των υπόλοιπων δασκάλων που συμμετείχαν ενεργά, με το γενικό πρόσταγμα να ανήκει στον διευθυντή Ιωάννη Πλαστρούγγη, ο οποίος φρόντισε, πέραν όλων των άλλων, και για την ποιοτική μουσική επένδυση της εκδήλωσης.


Πριν βγουν στην αυλή του σχολείου, οι μαθητές και οι μαθήτριες συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον βίντεο, με θέμα τα οφέλη της άσκησης, της ενασχόλησης με τον αθλητισμό και της σωστής διατροφής τόσο για τη σωματική, όσο και για την ψυχική υγεία.

Τα παιδιά ολοκλήρωσαν τη σχολική εβδομάδα τους χαρούμενα και χαμογελαστά, έχοντας λάβει ταυτόχρονα ένα σημαντικό μήνυμα ζωής.

Γεμάτοι όμορφα συναισθήματα έφυγαν και οι γονείς με τους παιδαγωγούς, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τις επόμενες εκπαιδευτικές δράσεις του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρχαγγέλου.

Διαβάστε ακόμη

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου