Στις 4 Νοεμβρίου η εκδήλωση - θεσμός «Η Ρόδος για τη Ζωή»

Να υπερβεί εαυτόν σκοπεύει για μια ακόμη χρονιά η Ρόδος μας στην εκδήλωση- θεσμό για το νησί μας "Η Ρόδος για τη Ζωή", που τη φετινή και 9η χρονιά που πραγματοποιείται η εκδήλωση κατά του καρκίνου, στοχεύει στη συνέχιση της αναβάθμισης του παθολογοανατομικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου μας, με την αγορά τριών μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας.

Μετά την περσινή πρώτη απόπειρα της αναβάθμισης του παθολογοανατομικού εργαστηρίου καταφέρνοντας μάλιστα να σπάσει κάθε ρεκόρ συμμετοχής και να συλλέξει το πολυπόθητο ποσό των 45.000 ευρώ συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη διάγνωση και σταδιοποίηση του καρκίνου, πραγματοποιώντας βιοψίες, σκοπεύει να συνεχίσει και τη φετινή χρονιά την εξαιρετική αυτή προσπάθεια.

Η εκδήλωση, στην οποία κάθε χρόνο η συμμετοχή του κόσμου ξεπερνά κάθε προσδοκία, φέτος ανεβάζει και άλλο τον πήχη, ενώ το ραντεβού έχει δοθεί για την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, με εκκίνηση όπως κάθε χρόνο την πλατεία δημαρχείου, ενώ το χρώμα της φετινής μπλούζας θα είναι το μπλε.

Όπως κάθε χρόνο, η... μαγική αυτή γιορτή που πραγματοποιείται "κατακλύζοντας" τους δρόμους του κέντρου της πόλης και της Τάφρου από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, αλλά και τους εθελοντές που αναμένεται και φέτος να ξεπεράσουν τους 100, βοηθώντας ο καθένας απο το πόστο του στη διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε απο την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία "Η Ρόδος για τη Ζωή" αναφέρει συγκεκριμένα:

"Πιστοί στη δέσμευσή μας και την υπόσχεση που δώσαμε την προηγούμενη χρονιά στη διοίκηση και στο επιστημονικό προσωπικό του Παθολογοανατομικού εργαστηρίου του νοσοκομείου μας, συνεχίζουμε και εφέτος την αναβάθμισή του με την αγορά τριών νέων μηχανημάτων τελευταίας τεχνολογίας.

Με την εφετινή προσπάθεια και αγώνα όλων μας για το σκοπό αυτό και με τα ήδη αποκτηθέντα τρία μηχανήματα από την προηγούμενη χρονιά, το Παθολογοανατομικό εργαστήριο από πλευράς τεχνολογικού εξοπλισμού θα είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα εργαστήρια στον αγώνα για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου, με αποτέλεσμα την εφαρμογή της κατάλληλης και ενδεικνυόμενης θεραπείας βάσει των εργαστηριακών ευρημάτων των εξετάσεων βιοψίας των ιστών.

Εφέτος λοιπόν, μετά από πρόταση του επιστημονικού προσωπικού του Παθολογοανατομικού εργαστηρίου και της διοίκησης του ΓΝΡ, η ΑΜΚΕ «η Ρόδος για τη Ζωή» αποφάσισε την αγορά των παρακάτω μηχανημάτων:

1) Μηχάνημα λήψης ταχείων βιοψιών-Κρυοτόμος

Ένα από τα πιο βασικά και πολύτιμα μηχανήματα. Εάν γίνεται χειρουργείο και ο γιατρός δει στον ασθενή κάτι ύποπτο, το αφαιρεί και ο παθολογοανατόμος εκτελεί άμεσα ταχεία βιοψία ενώ ο ασθενής είναι ακόμα στο χειρουργείο και έτσι μπορεί να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για κακοήθεια εντός λίγης ώρας.

2) Μηχάνημα ιστοχημικών χρώσεων

Ένα βασικό μηχάνημα καθώς εκεί βάφονται οι ιστοί με διάφορες ιστοχημικές χρώσεις έτσι ώστε να εξεταστούν από τον παθολογοανατόμο στο μικροσκόπιο.

3) Αυτόματος μικροτόμος

Το μηχάνημα στο οποίο κόβονται τα δείγματα έτσι ώστε να τοποθετηθούν σε πλακίδια για να βαφτούν και να εξεταστούν στο μικροσκόπιο. Επιπλέον, οι ανάγκες και ο φόρτος εργασίας του εργαστηρίου καθιστούν απαραίτητη την αγορά ενός μικροτόμου με αυτοματοποιημένες λειτουργίες.

Το συνολικό κόστος των παραπάνω μηχανημάτων ανέρχεται στο ποσό των 41.292 ευρώ".

Οι προηγούμενες δωρεές

Σε ό,τι αφορά τις προηγούμενες χρονιές, αξίζει να σημειωθεί οτι οι δωρεές από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν απο τη "Ρόδο για τη Ζωή", αφορούσαν την αγορά επτά μηχανημάτων στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, και αυτά είναι ένα ψηφιακό δερματοσκόπιο, το οποίο χρησιμοποιείται για τη πρόληψη και τη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος, έναν εξειδικευμένο ιατρικό εξοπλισμό για την σύγχρονη χειρουργική αντιμετώπιση του Καρκίνου του Προστάτη, ένα υστεροσκόπιο, το οποίο χρησιμοποιείται από τους Γυναικολόγους του Νοσοκομείου για τη λήψη βιοψίας από τον τράχηλο και τη μήτρα για τη διάγνωση του καρκίνου, ένα βίντεο-κολονοσκόπιο για την πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου παχέως εντέρου, ένα ρινολαρυγγοσκόπιο για τη διάγνωση και θεραπεία κάποιων μορφών καρκίνου του λάρυγγα, ένα ειδικό υπερηχοτομογράφο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, την αναβάθμιση του ακτινολογικού συστήματος για τη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα και πέρσι την αγορά μηχανημάτων με σκοπό την αναβάθμιση του παθολογοανατομικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου μας.

 

Από την περσινή εκδήλωση “Η Ρόδος για τη Ζωή”
Από την περσινή εκδήλωση “Η Ρόδος για τη Ζωή” 

 

Μια από τις περσινές αγορές για την αναβάθμιση του παθολογοανατομικού εργαστηρίου
Μια από τις περσινές αγορές για την αναβάθμιση του παθολογοανατομικού εργαστηρίου

 

Το χρώμα της φετινής μπλούζας της εκδήλωσης θα είναι το μπλε
Το χρώμα της φετινής μπλούζας της εκδήλωσης θα είναι το μπλε