Έπαυσαν οι ποινικές διώξεις για 15 γιατρούς της Ρόδου

Έπαυσαν οι ποινικές διώξεις για 15 γιατρούς της Ρόδου

Έπαυσαν οι ποινικές διώξεις για 15 γιατρούς της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1479 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου βρέθηκαν χθες 15 γιατροί της Ρόδου κατηγορούμενοι για τα ιατρικά τους απόβλητα.

Σε βάρος των γιατρών είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις για ρύπανση περιβάλλοντος κατ’ εξακολούθηση και έκθεση κατ’ εξακολούθηση για τις οποίες χθες επρόκειτο να δικαστούν από το αρμόδιο δικαστήριο, το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Μανώλη Κουτσούκου, Δημήτρη Γεωργά και Σάββα Λυριστή έκρινε αόριστο το κατηγορητήριο, το οποίο ακύρωσε και έτσι έπαυσαν και οι ποινικές διώξεις.

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε καθώς κατά την προδικασία, οι συνήγοροι υπεράσπισης υπέβαλαν ενστάσεις στο δικαστήριο περί αοριστίας του κατηγορητηρίου, καθώς όπως τόνισαν μεταξύ άλλων, σε αυτό δεν αναφέρεται ποιος από τους κατηγορουμένους και πότε εναπόθεσε τα χαρακτηρισμένα (αυθαίρετα όπως είπαν) ως επικίνδυνα απόβλητα στους κάδους απορριμμάτων.
Μάλιστα ο κ. Κουτσούκος πρόσθεσε ότι και οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονταν στη δικογραφία δεν αφορούν την περιοχή, όπου οι γιατροί έχουν τα ιατρεία τους αλλά άλλο ιατρικό κέντρο, το οποίο βρίσκεται τουλάχιστον 2,5 χιλιόμετρα μακριά από τις εργασίες των κατηγορουμένων.

Τέλος είπε ότι οι γιατροί ήταν αυτοί που είχαν αρνηθεί να συμβεβληθούν με συγκεκριμένη εταιρεία συλλογής ιατρικών αποβλήτων.
Στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας είπε ότι πράγματι υπάρχει αοριστία του κατηγορητηρίου, ζήτησε να γίνει δεκτή η ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης, πρόταση που «υιοθέτησε» το δικαστήριο, το οποίο και ακύρωσε το κατηγορητήριο και ως εκ τούτου έπαυσαν οι ποινικές διώξεις.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη οι 15 γιατροί, το χρονικό διάστημα από τις 31 Μαΐου 2011 έως τις 1 Νοεμβρίου 2011 δεν μερίμνησαν για την ασφαλή συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση, αξιοποίηση και επεξεργασία και διάθεση των ιατρικών αποβλήτων τους, τα οποία τοποθέτησαν σε απλές σακούλες απορριμμάτων και τις έριξαν στους κάδους των αστικών απορριμμάτων με αποτέλεσμα οι σακούλες να ανοιχτούν από ζώα να υπερχειλίσουν οι κάδοι και τα απορρίμματα αυτά να σκορπίσουν στον περιβάλλοντα χώρο προκαλώντας υποβάθμιση του περιβάλλοντος και προκαλώντας κίνδυνο για τη δημόσια υγεία αφού με τον τρόπο αυτό έθεσαν σε κίνδυνο τους εργάτες των απορριμματοφόρων αλλά και το ευρύ κοινό που διέρχεται από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

«Έπεσα σε παγίδα», ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας μουσείου που κατηγορείται για ασέλγεια σε 10χρονο

Δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του δήμου Ρόδου

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν η μητέρα και οι δύο εκπαιδευτικοί

Νίσυρος: Νέες αποκαλύψεις για τον αρχαιοφύλακα - «Βροχή» οι καταγγελίες – τέθηκε σε αναστολή των καθηκόντων του

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν κατά δύο εκπαιδευτικών

Απεγκλωβισμός 25 ατόμων από βραχώδη περιοχή της Τήλου