Ρόδος: Τον σταμάτησαν για έλεγχο, αλλά είχε παλιούς λογαριασμούς και τον συνέλαβαν!

Αστυνομικοί, σταμάτησαν στ’ Αφάντου 43χρονο για έλεγχο και διαπίστωσαν ότι όχι μόνο κατείχε ναρκωτικές ουσίες αλλά αναζητούνταν καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου!

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, προχθές στις 10 το βράδυ αστυνομικοί του Τμήματος Αρχαγγέλου εντόπισαν επί της Ρόδου – Λίνδου κοντά στ’ Αφάντου τον 43χρονο και τον σταμάτησαν για έλεγχο, κατά τη διάρκεια του οποίου βρέθηκαν στην κατοχή του 3 «φιξάκια» κοκαΐνης!

Επίσης διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 4 ετών και χρηματική ποινή 20.000 ευρώ, για υπόθεση ναρκωτικών.

Πιο συγκεκριμένα, ο 43χρονος είχε συλληφθεί τον Αύγουστο του 2012 μαζί με 49χρονη που μετέφερε στο στηθόδεσμό της ποσότητα κοκαΐνης 307 γραμμαρίων, ως το άτομο που θα παραλάμβανε τα ναρκωτικά, καθώς και έναν 34χρονο αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής, ο οποίος αν και έγκλειστος στις φυλακές το διάστημα εκείνο, φέρεται ως το άτομο που έδινε τις «εντολές»!

Και οι τρεις είχαν κριθεί ένοχοι πρωτόδικα, είχαν ασκήσει εφέσεις και τον Μάιο του 2016 εκδικάστηκε η υπόθεσή τους σε δεύτερο βαθμό από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, ενώπιον του οποίου όμως ουδείς από τους κατηγορούμενους εμφανίστηκε με αποτέλεσμα οι εφέσεις τους να κριθούν ως ανυποστήρικτες και να διατηρήσουν τις πρωτόδικες ποινές που τους είχαν επιβληθεί.

Ειδικότερα, ο 34χρονος Αλβανός έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, η 49χρονη που έκανε τη μεταφορά, είχε κριθεί ένοχη ως τοξικομανής και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών με τριετή αναστολή, ενώ ένοχος με ελαφρυντικά είχε κριθεί ο 43χρονος Αφαντενός, ο οποίος και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών και χρηματικό πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Οι συλλήψεις
Η υπόθεση διαλευκάνθηκε μετά από συντονισμένη επιχείρηση που στήθηκε από προσωπικό του γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου το πρωί της 5ης Αυγούστου 2012 στο εμπορικό λιμάνι του νησιού  μας. Εκεί εντοπίστηκε η 49χρονη κατά την άφιξή της με πλοίο της γραμμής από Πειραιά και σε έλεγχο που της έγινε βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν δυο πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν κοκαΐνη συνολικού βάρους 307 γραμμαρίων, καθώς και δυο κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 49χρονη, ερωτηθείσα από τους αστυνομικούς και τους λιμενικούς είπε, ότι τα ναρκωτικά τα παρέλαβε από άγνωστο άτομο προς αυτήν στην Αθήνα μετά από συνεννόηση που έκανε μαζί του 34χρονος Αλβανός, ο οποίος είναι έγκλειστος στις φυλακές. Με εντολή του τελευταίου η 49χρονη έκανε τη μεταφορά στο νησί μας για την οποία θα λάμβανε το ποσό των 1.000 ευρώ, ενώ τα ναρκωτικά επρόκειτο να τα παραδώσει σε συγκεκριμένο άτομο.

Σε συνεννόηση με τους αστυνομικούς κανονίστηκε «ραντεβού» της 49χρονης με τον «παραλήπτη» των ναρκωτικών, το οποίο θα γινόταν στα Κολύμπια και συγκεκριμένα στην περιοχή της Παραμυθιάς.

Πράγματι συνοδευόμενη διακριτικά από αστυνομικούς της Δίωξης η 49χρονη μετέβη στο σημείο με ταξί και λίγο πριν την έξοδο που οδηγεί στην εκκλησία, εμφανίστηκε οδηγώντας μηχανή μεγάλου κυβισμού ο 43χρονος, ο οποίος όμως αντιλαμβανόμενος τους αστυνομικούς σταμάτησε σε παρακείμενη καντίνα.

Σε έλεγχο που έγινε στον 43χρονο βρέθηκε να κατέχει το χρηματικό ποσό των 1.995 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τις  ίδιες πληροφορίες, η 49χρονη εξεταζόμενη από τους Λιμενικούς και τους αστυνομικούς δήλωσε πως δεν ήταν η πρώτη φορά που μετέφερε ναρκωτικές ουσίες στο νησί μας.

Η  ίδια είπε πως όλα ξεκίνησαν ένα χρόνο πριν περίπου όταν γνώρισε στην Αθήνα κάποιον αλλοδαπό από την Αλβανία, ο οποίος στη συνέχεια έδωσε τον αριθμό του τηλεφώνου της στον 34χρονο ομοεθνή του, ο οποίος και άρχισε να επικοινωνεί μαζί της.

Μετά από τρεις περίπου μήνες συνομιλιών ο 34χρονος της είπε ότι βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές και ένα μήνα πριν τη σύλληψή της, της πρότεινε να παραλάβει ναρκωτικά από κάποιο άγνωστο προς αυτήν άτομο και να τα μεταφέρει.

Πράγματι η 49χρονη δέχτηκε, συναντήθηκε με άγνωστο άτομο σε περιοχή της Αθήνας και παρέλαβε τέσσερις πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν κοκαΐνη.

Τα ναρκωτικά τα έφερε με πλοίο της γραμμής στη Ρόδο και όταν έφθασε εδώ, πάντα εκτελώντας τις «οδηγίες» του 34χρονου από τις φυλακές, περίμενε έξω από το λιμάνι και τότε έφθασε ένας άνδρας με το αυτοκίνητό του, την παρέλαβε και την μετέφερε σε σημείο έξω από την πόλη. Εκεί η 49χρονη έδωσε στον άνδρα τα ναρκωτικά και πήρε 1.000 ευρώ ως αμοιβή και άλλα 1.000 ευρώ για να τα δώσει σε τρίτο πρόσωπο στην Αθήνα.

Τότε επικοινώνησε εκ νέου μαζί της ο 34χρονος Αλβανός και της είπε πως επρόκειτο να συναντήσει άλλο ένα άτομο προκειμένου να παραλάβει από αυτόν χρήματα.

Η συνάντηση έγινε στο χώρο του λιμανιού και σύμφωνα με την κατάθεση της 49χρονης, ήταν το ίδιο πρόσωπο που θα συναντούσε και αυτή τη φορά, δηλαδή ο 43χρονος κάτοικος Ρόδου (τον αναγνώρισε σε φωτογραφίες), ο οποίος τότε της έδωσε το ποσό των 5.000 ευρώ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο 43χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ το ίδιο έκανε και ενώπιον του ανακριτή. Μετά τις απολογίες τους, η 49χρονη και ο 34χρονος Αλβανός κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι και πήραν το δρόμο για τις φυλακές, ενώ ο 43χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές το μήνα (1η και 15η ) στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.