Η γοητεία της πολυγλωσσίας στην Αστική Σχολή

Η γοητεία της πολυγλωσσίας  στην Αστική Σχολή

Η γοητεία της πολυγλωσσίας στην Αστική Σχολή

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 702 ΦΟΡΕΣ

Η Αστική Σχολή, το 14ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, στις 26 Σεπτεμβρίου, γιόρτασε την Ευρωπαϊκή μέρα Γλωσσών!

Ξεκινήσαμε και καλωσορίσαμε τη Σεπτεμβριάτική όμορφη ημέρα της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου με ένα τραγούδι το οποίο συνόδευσε με ακορντεόν η μουσικός του σχολείου μας κ. Λεφάκη Ευαγγελία ενώ το τραγούδησαν τα παιδιά της Δ΄, της Ε’ και της Στ’ τάξης. Τους στίχους έγραψαν τα παιδιά της Δ’ τάξης με τη βοήθεια του δασκάλου τους κ. Παπαδημητράκη Γεώργιου.

Δίνοντας μεγάλη σημασία στα οφέλη της πολυγλωσσίας και της πολυμορφίας, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης καθιέρωσαν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών στις 26 Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

Οι γενικοί στόχοι της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών είναι:

1. Να ευαισθητοποιηθεί το κοινό για τη σημασία της εκμάθησης γλωσσών και την πολυμορφία των διαφόρων γλωσσών που μαθαίνονται, ώστε να αυξηθεί η πολυγλωσσία και η διαπολιτισμική κατανόηση.

2. Να προωθηθεί η πλούσια γλωσσική και πολιτιστική πολυμορφία της Ευρώπης·

3. Να ενθαρρυνθεί η δια βίου εκμάθηση γλωσσών μέσα και έξω από το σχολείο.

Αφουγκραστήκαμε κι εμείς, στην Αστική Σχολή, τα σημεία των καιρών και σεβόμενοι απόλυτα τα οφέλη της πολυγλωσσίας αξιοποιήσαμε την πολυγλωσσία μας και την πολυμορφία μας.

Ακούσαμε τραγούδια στις γλώσσες που μιλούν τα παιδιά του σχολείου μας, χορέψαμε, παίξαμε.

Είδαμε τις σημαίες των κρατών της Ευρώπης, τις ζωγραφίσαμε, στολίσαμε μ’ αυτές τις τάξεις και το Σχολείο. Ακούσαμε γλωσσοδέτες σε διάφορες γλώσσες και γελάσαμε πολύ.

Μιλήσαμε για τις αξίες όπως η Δημοκρατία, και μάλιστα παρατηρήσαμε πως η λέξη αυτή είναι σχεδόν ίδια σε πολλές γλώσσες! Τη ζωγραφίσαμε και φτιάξαμε μια αφίσα ώστε να τη δουν και τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου μας!

Διαβάσαμε βιβλία είδαμε βίντεο και κάναμε δράσεις ώστε να γίνει κατανοητή η ανάγκη της εκμάθησης και της κατανόησης άλλων γλωσσών.

Ήταν μια μέρα πλούσια που τα παιδιά κατάλαβαν πως το να γνωρίζεις πολλές γλώσσες είναι μεγάλο προσόν και τη σημερινή εποχή και κάθε εποχή.

Είναι πολύ σημαντικό ένα σχολείο να συνεργάζεται, να δρα και να δημιουργεί, είναι πολύ σημαντικό όλοι να μαθαίνουν από όλους. Οι δάσκαλοι έμαθαν από τους μαθητές και τις μαθήτριες τους, οι μαθητές και οι μαθήτριες έμαθαν ο ένας από τον άλλο, η εικαστικός του σχολείου μας κ. Ματάλα Στυλιανή συνεργάστηκε με τα παιδιά και έφτιαξαν μια υπέροχη αφίσα παίζοντας το παιχνίδι «στη λίμνη της φιλίας» και γενικά όλοι ωφελήθηκαν.

Αξίζουν λοιπόν συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους και ειδικά στους εκπαιδευτικούς του σχολείου που με κέφι και όρεξη υποστήριξαν αυτή τη δράση, και να θυμόμαστε πως τέτοιου είδους δράσεις αξίζουν όσο εκατό ώρες μαθήματος, γιατί τα παιδιά μαθαίνουν καλύτερα πολυτροπικά με συνέργεια και με διάδραση.

Διαβάστε ακόμη

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

2 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο απέσπασε η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Πασχαλινά έθιμα στο 14ο Δ.Σ. Ρόδου

Επίσκεψη στο «Χαραλάμπειο» από το Γυμνάσιο Παραδεισίου

Workshop στο 2ο Πειραματικό Δ.Σ. Ρόδου