Αθωώθηκαν για εργατικό ατύχημα

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κάθισαν χθες δύο υπεύθυνοι εργολήπτριας εταιρείας, οι οποίοι κατηγορούνταν για εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε πριν από τέσσερα χρόνια σε υπάλληλό τους.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον νόμιμο εκπρόσωπο και τον τεχνικό ασφαλείας της εταιρείας, οι οποίοι κατηγορούνταν για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεους (παραυτουργούς), κατηγορία για την οποία το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή τους έκρινε αθώους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ατύχημα σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2014 όταν κατά τη διάρκεια εργασιών που εκτελούσε η εταιρεία ο οδηγός – β΄χειριστής μπετονιέρας επιχείρησε να απομακρύνει θραυστικό υλικό που βρισκόταν στο μηχάνημα μετά την παρασκευή του σκυροδέματος, και τότε ο ιμάντας μεταφοράς (ταινιόδρομος) του τράβηξε το προστατευτικό γάντι που φορούσε στο δεξί του χέρι και το εγκλώβισε μεταξύ κυλίνδρου και ταινίας μέχρι το σημείο του αγκώνα με αποτέλεσμα να του προκληθεί κάταγμα ωλένης και ρήξη τενόντων.