Αθωώθηκαν για εργατικό ατύχημα

Αθωώθηκαν για εργατικό ατύχημα

Αθωώθηκαν για εργατικό ατύχημα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 840 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κάθισαν χθες δύο υπεύθυνοι εργολήπτριας εταιρείας, οι οποίοι κατηγορούνταν για εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε πριν από τέσσερα χρόνια σε υπάλληλό τους.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον νόμιμο εκπρόσωπο και τον τεχνικό ασφαλείας της εταιρείας, οι οποίοι κατηγορούνταν για σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεους (παραυτουργούς), κατηγορία για την οποία το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Αλεξανδρή τους έκρινε αθώους.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το ατύχημα σημειώθηκε τον Ιανουάριο του 2014 όταν κατά τη διάρκεια εργασιών που εκτελούσε η εταιρεία ο οδηγός – β΄χειριστής μπετονιέρας επιχείρησε να απομακρύνει θραυστικό υλικό που βρισκόταν στο μηχάνημα μετά την παρασκευή του σκυροδέματος, και τότε ο ιμάντας μεταφοράς (ταινιόδρομος) του τράβηξε το προστατευτικό γάντι που φορούσε στο δεξί του χέρι και το εγκλώβισε μεταξύ κυλίνδρου και ταινίας μέχρι το σημείο του αγκώνα με αποτέλεσμα να του προκληθεί κάταγμα ωλένης και ρήξη τενόντων.

Διαβάστε ακόμη

Κατηγορούνται ότι εξασφάλιζαν κατάλυμα σε παράτυπες μετανάστες στη Ρόδο

75χρονος επιχειρηματίας κατηγορείται για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση

39χρονος κατηγορείται για κλοπή ενέργειας

Συνελήφθη 20χρονος στη Ρόδο για επικίνδυνη οδήγηση και βία κατά αστυνομικών

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Θα δικαστεί 39χρονος που μετέφερε ηρωίνη και μεθαδόνη

37 δενδρύλλια κάνναβης καλλιεργούσαν 31χρονος και 22χρονη σε αυτοσχέδια θερμοκήπια στην Κάλυμνο

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»