Μεταφέρονται τα ζώα από την Κάσο

Αφαιρέθηκαν από το Δήμο Κάσου τα ζώα που βρίσκονταν στο ζωολογικό κήπο του νησιού, με διάταξη του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου!

Πρόκειται για την υπόθεση,  η οποία «έστειλε» στο εδώλιο του δικαστηρίου τη δήμαρχο του νησιού και τον αντιδήμαρχο, για την οποία και τον περασμένο μήνα κρίθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους στον καθένα με τριετή αναστολή, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Ιώαννης Χαρίτος είχε αιτηθεί από το δικαστήριο η ποινή να είναι εφέσιμη, ώστε να μπορέσει η υπόθεση να εκδικαστεί και σε δεύτερο βαθμό.

Στη συνέχεια ο αρμόδιος εισαγγελέας με διάταξη του αποφάσισε την αφαίρεση των ζώων μετά από αίτημα των συλλόγων φιλοζωικής της περιοχής μας αλλά και του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών (ΕΣΠΙ).

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να πραγματοποιηθεί μία από τις μεγαλύτερες «επιχειρήσεις» μεταφοράς ζώων που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και η οποία θα αφορά τα 9 πόνυ, 2 άλογα, δύο γαϊδουράκια, μία στρουθοκάμηλο, ένα παπαγάλο και άλλα πτηνά που φιλοξενούνται στο ζωολογικό κήπο Κάσου.
Τα ζώα θα μεταφερθούν σε δομές κατάλληλες για τη φύλαξή τους.