Επιστολή για τη σύνδεση  της Σάμου με τα Δωδεκάνησα

Επιστολή απέστειλε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Σάμου κ. Γεώργιος Κυριαζής, προς Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Φώτη Κουβέλη, σχετικά με την επικείμενη  κατάργηση των δρομολογίων του καταμαράν που συνδέει τα νησιά της Σάμου και της Ικαρίας με τα Δωδεκάνησα.

Ο κ. Κυριαζής δηλώνει την έκπληξή του αφού όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «το Υπουργείο σας στην προκήρυξη του,  μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών με σύναψη σύμβασης ή συμβάσεων ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας διάρκειας από 1/11/2018 μέχρι 31/10/19 δεν περιλαμβάνεται η γραμμή που συνδέει από 1/5-30/9 με ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο (καταμαράν) τα νησιά της Ενότητάς μας (Σάμος- Ικαρία- Φούρνοι) με τα Δωδεκάνησα. Μια σύνδεση που την έχουν ανάγκη τα νησιά μας και με τεράστια συμβουλή στον τουρισμό άλλα και στην οικονομική δραστηριότητα του τόπου μας, μια γραμμή που συνδέει το Βόρειο με το Νότιο Αιγαίο».

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε  από τον υπουργό την έμπρακτη υποστήριξή του αναφέροντας ότι «είναι γνωστές οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε και επιχειρούμε στα νησιά μας, γνωρίζετε επίσης τα επιπλέον προβλήματα που χωρίς να το επιλέξουμε έχουμε φορτωθεί. Περιμένουμε από εσάς την έμπρακτη στήριξή σας –όπως γίνεται σε άλλες περιοχές της χώρας μας- με επιπλέον γραμμές και συχνότητες και όχι φυσικά με την περικοπή ζωτικών συνδέσεων».

Παράλληλα ο κ. Κυριαζής κάλεσε τον κ. Κουβέλη «για άμεση προκήρυξη της εν λόγω γραμμής που αποτελεί οξυγόνο για τα νησιά μας.  Η μη έγκαιρη προκήρυξη της γραμμής μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη επιχειρηματικού ενδιαφέροντος που ουσιαστικά θα σημαίνει την κατάργησή της.
Η κατάργηση της γραμμής αυτής θα προκαλέσει τεράστια ζημιά και ως εκ τούτου και μεγάλη αντίδραση της κοινωνίας μας».