Το Brexit περιορίζει τις διακοπές των Βρετανών στην Ευρώπη

Μια ανησυχητική διάσταση της εποχής μετά το Brexit αποκαλύπτει έρευνα της βρετανικής εταιρείας ενοικίασης σπιτιών, Sykes Holiday Cottages, σύμφωνα με την οποία σχεδόν οι μισοί Βρετανοί είναι λιγότερο πιθανό να επιλέξουν διακοπές στο εξωτερικό μετά την έξοδο του Ην. Βασιλείου από την ΕΕ.

Η έρευνα, η οποία διεξήχθη σε δείγμα 1.000 κατανωλωτών στο Ην. Βασίλειο, δείχνει, αντίθετα, ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού στη χώρα, καθώς, μεταξύ άλλων, το 65% των Βρετανών εκφράζει ανησυχίες για πτώση της αξίας της λίρας, με αποτέλεσμα τα ταξίδια του εξωτερικού να ακριβύνουν.

Έξι στους 10 εξέφρασαν επίσης ανησυχίες για την περίθαλψη στο εξωτερικό, η οποία μέχρι σήμερα είναι δωρεάν.

Άλλα ζητήματα που απασχολούν τους Βρετανούς σε σχέση με το Brexit, περιλαμβάνουν τις χρεώσεις roaming στα κινητά, προβλήματα με τα ταξιδιωτικά έγγραφα και ακυρώσεις πτήσεων.

Τέσσερις στους 10 ανησυχούν για χάος στα οδικά ταξίδια και οι ιδιοκτήτες κατοικιδιών για τις δυσκολίες που συνεπάγεται το Brexit σε σχέση με τα διαβατήρια των κατοικιδίων τους (27%). Η Sykes Holiday Cottages προσδοκά φέτος αύξηση 29% στις κρατήσεις για τα 12.000 συνολικά σπίτια της στο Ην. Βασίλειο.

«Βρισκόμαστε σε μια εποχή-κλειδί για τον προγραμματισμό των διακοπών του ερχόμενου καλοκαιριού και επικρατεί αβεβαιότητα ανάμεσα στους Βρετανούς, οι οποίοι δεν γνωρίζουν ακόμα πόση θα είναι η αξία των χρημάτων τους ή τι θα συμβεί με την ιατρική περίθαλψη, επομένως, περιμένουμε οτι πολλοί θα παραμείνουν για διακοπές στο εσωτερικό της χώρας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sykes, Graham Donoghue.

Ο εσωτερικός τουρισμός είναι ήδη πραγματικότητα σε πολλές περιοχές του Ην. Βασιλείου και η περαιτέρω ενίσχυσή του θα ωφελήσει πολλές επιχειρήσεις και τοπικές οικονομίες της χώρας, τόνισε.

Πηγή: tornosnews.gr