Μεγάλη επιτυχία η “Αντιγόνη” στη Ρόδο!

Μεγάλη επιτυχία έχει η θεατρική παράσταση «ΑΝΤΙΓΟΝΗ» και το Δεκαήμερο Αρχαίου Δράματος. Περισσότεροι από 1.000 θεατές, μεταξύ των οποίων πολλοί μαθητές και εκπαιδευτικοί, παρακολούθησαν τις πρώτες δύο παραστάσεις.

Το κοινό και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι που κατέκλυσαν το Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου καθηλώθηκαν μπροστά στον λόγο του μεγάλου Σοφοκλή και μαγεύτηκαν με τη θεατρική μεταφορά του μέσα από μια παράσταση υψηλών προδιαγραφών, που στήθηκε εξ ολοκλήρου από καλλιτέχνες της Ρόδου, με αγάπη, μεράκι και σεβασμό, αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο το εντυπωσιακό έμψυχο δυναμικό του τόπου μας.

Η πρόσκληση του Δήμου Ρόδου, του ΔΟΠΑΡ και του Θεάτρου Νοτίου Αιγαίου προς τους εκπαιδευτικούς να παροτρύνουν τους μαθητές να παρακολουθήσουν την «Αντιγόνη» αποδείχθηκε σημαντική, ενώ η προτροπή και πρόσκληση του σκηνοθέτη της «Αντιγόνης» Ζαχαρία Αγγελάκου για συζήτηση και ανάλυση του αρχαίου δράματος με τους μαθητές των σχολείων της Ρόδου έγινε δεκτή με μεγάλο ενθουσιασμό.   

Μία θεατρική υπερπαραγωγή, προσεγμένη μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, με πρωτότυπη ζωντανή μουσική επί σκηνής, με σκηνικά και κοστούμια εξαίρετης αισθητικής, που στοχεύει όχι μόνον στην ψυχαγωγία των επισκεπτών του νησιού μας, αλλά κυρίως στους κατοίκους και στη νεολαία, μέσα από το πιο σημαντικό στοιχείο της εθνικής πολιτιστικής μας ταυτότητας, την αρχαία τραγωδία. Ένα κορυφαίο έργο δοσμένο με μοναδικό τρόπο.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται έως και τις 11 Οκτωβρίου, στο  πλαίσιο του Δεκαήμερου Αρχαίου Δράματος που διοργανώνουν ο Δήμος Ρόδου και ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ. σε συνεργασία με το Θέατρο Νοτίου Αιγαίου στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη», ώρα 21.00, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Συντελεστές της παράστασης:
Σκηνοθεσία: Ζαχαρίας Αγγελάκος
Μουσική: Αντώνη Κυζούλης
Χορογραφίες: Έλλη Παρασκευά - Μαρία Μανουκιάν
Διδασκαλία μουσικής και πιάνο: Άντζελα Σπανού
Κρουστά: Άννα Νικητιάδη
Σκηνικά: Ανδρομάχη Μπαζούκη
Κοστούμια: Ελένη Αρτίκη
Κατασκευή μάσκας Τειρεσία: Νίκος Σκουτέλης
Αφίσα: Σάββας Μανουσάκης
Φωτογραφίες: Βασίλης Καϋμενάκης

Παίζουν:
Κρέοντας: Ζαχαρίας Αγγελάκος
Αντιγόνη: Βάσω Αγγελάκου
Ισμήνη – Τειρεσίας: Άννα Έλενα
Αίμωνας: Αποστόλης Μαριεττής
Φύλακας: Μανώλης Κεπέρης
Άγγελος: Φαίδρα Βιτζηλαίου
Ευρυδίκη:  Καλλιόπη Πόλια
Ακόλουθος Τειρεσία: Χάρης Αγγελάκος Σαμπάνης

Κορυφαίοι Χορού: Φαίδρα Βιτζηλαίου, Μανώλης Κεπέρης, Αποστόλης Μαριέττης, Παυλίνα Πλάτση, Γρηγόρης Παπαμιχαήλ, Αυγή Παππά, Κατερίνα Παπακωνσταντίνου,  Καλλιόπη Πόλια, Αντιγόνη Φελέκη, Άντζελα Χατζηνικόλα

Κορυφαία στο τραγούδι: Αντιγόνη Φελέκη.