Γ. Χατζημάρκος: Η αρμοδιότητα για την μετατροπή  της εισφοράς γης σε χρήμα ανήκει στην Περιφέρεια

Για σκάνδαλο πολλών εκατομμυρίων ευρώ έκανε λόγο ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος για το ζήτημα της εισφοράς γης ,σε  χρήμα, από Εταιρείες τουριστικών δραστηριοτήτων.

 

Με δηλώσεις του στον “notosnews” τόνισε πως πρόκειται για ένα από τα μείζονα θέματα   που βρίσκονται  στην πολύ μεγάλη “ντουλάπα” με τους σκελετούς της Ρόδου, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως η αρμοδιότητα για την αποδοχή ή την απόρριψη της αίτησης των ενδιαφερομένων για τη μετατροπή της οφειλόμενης  εισφοράς γης, σε χρήμα ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Παράλληλα επεσήμανε ότι, ο Δήμος Ρόδου αν και επανειλημμένα του ζητήθηκε, δεν χορήγησε ποτέ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον φάκελο με όλα τα στοιχεία των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν, προκειμένου να αποκομίσει μια πλήρη εικόνα, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη δικαστική έρευνα για το θέμα αυτό. Μάλιστα ο κ. Χατζημάρκος έκανε γνωστό ότι, ήδη δύο ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων κατάθεσαν σχετικές αιτήσεις στην Περιφέρεια.


 «Ο Δήμος Ρόδου για λόγους που δεν κατανοώ, δεν δέχτηκε ποτέ τη νομοθεσία, ούτε μας χορηγεί τα στοιχεία που ζητήσαμε για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν. Όμως το δημοτικό συμβούλιο λαμβάνει παράνομα αποφάσεις για τη μετατροπή της οφειλόμενης γης σε χρήμα, αν και η αρμοδιότητα αυτή σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ανήκει στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου» κατέληξε ο κ. Χατζημάρκος.