Στηρίζουν τη Historica ΕΟΠ και Επιμελητήριο

Στηρίζουν τη Historica ΕΟΠ και Επιμελητήριο

Στηρίζουν τη Historica ΕΟΠ και Επιμελητήριο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 116 ΦΟΡΕΣ

Οι χαιρετισμοί των προέδρων τους, Μιλτιάδη Κριμιζή και Γιάννη Πάππου, λίγο πριν το ποδηλατικό αυτό ραντεβού

Ελάχιστες ώρες έμειναν πλέον για την έναρξη της Historica στη Ρόδο και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (ΕΟΠ) Μιλτιάδης Κριμιζής και του Επιμελητηρίου Γιάννης Πάππου έκαναν το δικό τους χαιρετισμό.

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Ο.Π.

«Με μεγάλη ικανοποίηση το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ο.Π. και εγώ προσωπικά, χαιρετίζουμε την εκδήλωση ‘’HISTORICA’’ με θέμα το ποδήλατο και την ποδηλασία, που θα διοργανωθεί στη Ρόδο από τον Ποδηλατικό Όμιλο ‘’Ιβίσκος’’.

Η διοργάνωση αυτή, που αποτελεί μια ιστορική αναδρομή της εξέλιξης στην κατασκευή του ποδηλάτου από παλιά έως και το 1987, αγωνιστικού και μη, συμβάλλει ουσιαστικά στην προβολή, προώθηση και ανάπτυξη της ποδηλασίας μέσα από ιστορικά δεδομένα.

Επίσης σημαντική είναι και η παρουσία ανθρώπων της ποδηλασίας, πρώην αθλητών, προπονητών και παραγόντων που βοήθησαν με τις επιτυχίες και το έργο τους στην ανάπτυξη της ποδηλασίας τόσο στο νησί της Ρόδου, όσο και σε όλη την Ελλάδα. Η έκθεση μοντέλων από το πρόσφατο παρελθόν όσο και από το παρόν, δείχνει τη θεαματική πορεία της εξέλιξης στην κατασκευή του ποδηλάτου, που ακολούθησε τη βιομηχανική ανάπτυξη μέσα στους τελευταίους αιώνες.

Η Ε.Ο.Π. είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες αξιόλογες διοργανώσεις και υποστηρίζει κάθε προσπάθεια προώθησης του αθλήματος της ποδηλασίας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους διοργανωτές της σπουδαίας αυτής εκδήλωσης».

Ο ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Πάππου αναφέρει στο χαιρετισμό του: «Καλωσορίζω στο νησί μας τους λάτρεις της HISTORICA, τους φίλους του κλασικού ποδηλάτου, αλλά και όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την ιστορία αυτού του τόπου μέσα από την ιστορία του αθλητισμού.

Οι δεκαετίες του ‘60, ‘70 και ‘80 υπήρξαν για τη Ρόδο, δεκαετίες εξωστρέφειας, ανάπτυξης και ενεργητικότητας. Η ποδηλασία και εν γένει ο αθλητισμός στη Δωδεκάνησο, υπήρξε ανέκαθεν ένα ζωντανό και σοβαρό κύτταρο της τοπικής μας κληρονομιάς.

Είναι μέρος αναπόσπαστο του πολιτισμού αυτού του τόπου, με σημαντικά οφέλη για την υγεία (προσωπική, οικονομική, κοινωνική) και έχει αφήσει το στίγμα του στον πολίτη και την κοινωνία μας. Είναι το χτίσιμο των δεσμών της κοινότητας και αποτελεί λίθο για το χτίσιμο και της τοπικής υπερηφάνειας.

Η Ρόδος έχει ένδοξο παρελθόν στην ποδηλασία και εμείς, ως Επιμελητήριο Δωδεκανήσου στηρίζουμε και προβάλλουμε αυτή την ιστορία, δημιουργώντας ένα σημαντικό παρόν και μέλλον. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη μεγάλη αυτή συνάντηση των φίλων του παλιού ποδηλάτου».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (12/10):
(09:00-22:00): Έκθεση ποδηλάτου στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο
(19:00): Εγκαίνια της έκθεσης παλιού ποδηλάτου στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο

ΣΑΒΒΑΤΟ (13/10):
(11:00-15:00):
Historica, η διαδρομή
(17:00-22:00): Έκθεση ποδηλάτου στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο

ΚΥΡΙΑΚΗ (14/10):
(11:00-22:00): Έκθεση ποδηλάτου στο «Νεστορίδειο» Μέλαθρο

Διαβάστε ακόμη

Για ένα «διπλό» στη Θεσσαλονίκη μετά την Πάτρα ο Κολοσσός H Hotels Collection…

Για μια θέση στην τριάδα ο Γ.Σ. Δωδεκάνησος στην Καλλιθέα

Νίκη παραμονής θέλει ο Διαγόρας σήμερα

ΕΠΣ Δωδεκανήσου: Οι διαιτητές στα παιχνίδια του τοπικού

Γ’ εθνική – 32η αγωνιστική: Σήμερα ο κύριος όγκος των αγώνων

Οι συμμετοχές για τους «Πιγκουίνους» στους κολυμβητικούς αγώνες της Χαλκίδας

Το νέο σημερινό πρόγραμμα του τοπικού βόλεϊ

Τα… πιτσιρίκια παίζουν μπάσκετ σήμερα