Αθωώθηκε 59χρονος Ροδίτης για «φρουτάκια»  που υπήρχαν στο καφενείο του

Παραδοσιακό καφενείο θέλησε να ανοίξει 59χρονος στο χωριό του και τελικά βρέθηκε κατηγορούμενος για «φρουτάκια»!

Η δίκη του 59χρονου έγινε χθες στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου κατά την ακροαματική διαδικασία επεσήμανε πως όχι μόνο δεν έχει σχέση με τα όσα του καταλογίζονται αλλά δεν έχει ιδέα από … υπολογιστές!

Τελικά το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Στέλιου Κιουρτζή έκρινε αθώο τον 59χρονο!

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν στις 27 Ιανουαρίου 2012  το απόγευμα, αστυνομικοί του Τμήματος Αρχαγγέλου διενήργησαν έλεγχο σε καφενείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι ο 59χρονος ιδιοκτήτης σε συνεργασία με 42χρονο ηλεκτρονικό είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία δυο (2) ηλεκτρονικούς υπολογιστές συνδεμένους μεταξύ τους και στο διαδίκτυο, ο ένας εκ των οποίων λειτουργούσε ως «server» και στον άλλον εμφανίζονταν το τυχερό παιχνίδι «ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ», με σκοπό την προσέκλυση - συμμετοχή θαμώνων του καταστήματος στα παράνομα παιχνίδια.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές κατασχέθηκαν, ενώ σε βάρος των δύο ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία με την οποία παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Πάντως, ο 59χρονος από την αρχή δήλωνε αθώος, ενώ απολογούμενος στην ανακρίτρια Ρόδου είχε επισημάνει πως τα όσα του καταλογίζονται είναι αβάσιμα και ανυπόστατα αφού ο ίδιος το μόνο που θέλησε να κάνει είναι να «ανεβάσει» τη κίνηση στο καφενείο του για αυτό και αποφάσισε να εγκαταστήσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές με την ελπίδα να γίνει αυτό πιο ελκυστικό για τη νεολαία και να αυξηθεί έτσι ο κύκλος εργασιών του, ώστε να καταφέρει να επιβιώσει.

Έτσι απευθύνθηκε στον 42χρονο ηλεκτρονικό ο οποίος πράγματι εγκατέστησε τους υπολογιστές όμως μέχρι τις 27 Ιανουαρίου ημέρα κατά την οποία έκαναν έλεγχο οι αστυνομικοί, οι υπολογιστές όχι μόνο δεν ήταν στη διάθεση του κοινού αλλά δεν λειτουργούσαν καν.

Μάλιστα ο 59χρονος αναφέρθηκε και στην έκθεση της αστυνομίας σύμφωνα με την οποία μόνο ο ένας υπολογιστής ήταν ανοικτός χωρίς όμως να κάθεται κάποιος σε αυτόν.

Ο 59χρονος τόνισε πως δεν γνωρίζει ούτε τα βασικά για τους υπολογιστές και ότι επρόκειτο πρώτα να εκπαιδευτεί ο ίδιος και έπειτα να τους θέσει σε λειτουργία.

Τελικά με σύμφωνη γνώμη και  του αρμόδιου εισαγγελέα ο 59χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με το περιοριστικό όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 2000 ευρώ.

Σε ότι αφορά τον 42χρονο τεχνικό αν και είχε συλληφθεί και αρχικά συμπεριλαμβάνονταν στη δικογραφία, απαλλάχτηκε και σε δίκη παραπέμφθηκε μόνο ο 59χρονο ιδιοκτήτης του καφενείου.