Ημερίδα στη Ρόδο με θέμα "Bullying, εθισμός στο διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια"

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα αναφορικά με το πρόβλημα του εθισμού και του εκφοβισμού των παιδιών και των εφήβων διοργανώνουν οι μαμάδες της Ρόδου, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητήριου Δωδεκανήσου, στις 11 το πρωί.

Ομιλητές στην ημερίδα αυτή θα είναι ο Ψυχίατρος και Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής κ. Δημήτριος Σούρας και η κοινωνική ανθρωπολόγος- ΚΕΘΕΑ Αριάδνη κ. Ευδοκία Ζάχου.

Στη σχετική ανακοίνωση των μαμάδων της Ρόδου, αναφέρονται τα εξής:

«Όταν ήμουν μικρός έπαιζα άπειρες ώρες ηλεκτρονικά
παιχνίδια στο Διαδίκτυο. Υπήρχαν φορές που δεν πήγαινα σχολείο, διότι δεν είχε τελειώσει ένα παιχνίδι. Ξεχνούσα ακόμη και να φάω. Εννοείται ότι δεν έδινα σημασία στους γονείς μου, όταν μου φώναζαν να το κλείσω. Και το κακό έγινε. Μία μέρα βρέθηκα στο Νοσοκομείο με υπερκόπωση…». Αληθινή μαρτυρία μαθητή.

«Είχα ωραία παιδικά χρόνια και ως παιδί ήμουν φυσιολογικό. Ήμουν όμως πιο ευαίσθητο και πιο μαζεμένο από τα άλλα παιδιά. Πήγαινα  στο σχολείο και κάθε μέρα έβρισκα στον πίνακα στιχάκια για το επώνυμο μου ,κορόιδευαν την εμφάνισή μου. Στο διάλειμμα με έσπρωχναν, με έριχναν στο πάτωμα ή με στρίμωχναν σε μία γωνία βίαια. Ήθελα να εξαφανιστώ, να περάσω απαρατήρητη. Δεν ήθελα να πηγαίνω σχολείο. Στο σπίτι κλεινόμουν στο δωμάτιο…» Αληθινή μαρτυρία μαθήτριας.

Καθημερινές ιστορίες παιδιών που υποφέρουν, που βιώνουν δυσάρεστες εμπειρίες  και οι γονείς αδυνατούν να αντιμετωπίσουν.

Το φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικό σωματείο Μαμάδες στη Ρόδο διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Bullying, εθισμός στο Διαδίκτυο και στα ηλεκτρονικά παιχνίδια». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Οκτωβρίου στις 11.00 π.μ στην αίθουσα διαλέξεων  του Εμπορικού επιμελητηρίου Δωδ/σου (Γρηγορίου Λαμπράκη 8).

Καλεσμένοι ομιλητές είναι:  
1) Δημήτριος Σούρας, Ψυχίατρος και Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής  
2) Ευδοκία Ζάχου MSc,Κοινωνική Ανθρωπολόγος, Στέλεχος του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ Ρόδου.
 Οι ομιλητές θα ενημερώσουν, θα αναλύσουν και θα δώσουν λύσεις στο πρόβλημα του εθισμού και του εκφοβισμού των παιδιών και των εφήβων. Θα ακολουθήσει  συζήτηση.

21 Οκτωβρίου
Ώρα 11:00
Εμπορικό Επιμελητήριο
Δωδεκανήσου
Ελεύθερη είσοδος