Φεστιβάλ Oίνου και τέχνης στο Συσσίτιο στην Παλιά Πόλη

Φεστιβάλ οίνου και τέχνης πραγματοποιεί το διήμερο 13 και 14 Οκτωβρίου το Συσσίτιο, για τους φίλους του κρασιού και όχι μόνο.

Η γευσιγνωσία οίνων θα γίνει απο οινοποιεία όλης της Ελλάδας στην αυλή του Συσσιτίου απο τις 6 το απόγευμα έως και τις 10 το βράδυ.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν εγκαίνια έκθεσης ζωγραφικής και φωτογραφίας, casestudy, αφήγηση παραμυθιού αλλά και Masterclass Γευσιγνωσίας Αρχαρίων.

Μάλιστα, τα έργα της έκθεσης ζωγραφικής και φωτογραφίας θα διατίθενται προς πώληση και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή παιδικής χαράς για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Το πρόγραμμα του διημέρου διαμορφώνεται ως εξής:

13 Οκτωβρίου 18.00
Εγκαίνια έκθεσης Ζωγραφικής και Φωτογραφίας
Εκθεσιακός χώρος Συσσιτίου

Θα παρουσιαστούν έργα  από τους  Άννα Καραβοκυρού, Σοφία Βαξοβάνου, Νίκος Νικηταρής, Καλλιόπη Χρήστου, (μέλη της ζωγραφικής ομάδας VanGens), από την Καλλιόπη Σταμάτη (Ζωγράφος) και Μαρία Καντιμοίρη (Φωτογράφος), τα οποία είναι εμπνευσμένα από το «κρασί» (κουλτούρα, παραγωγή, καλλιέργεια, κατανάλωση οίνου, σχέσεις κλπ). Τα έργα αυτά θα διατίθενται προς πώληση. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή παιδικής χαράς για άτομα με ειδικές ανάγκες.

19.30 Casestudy: «Η Σαντορίνη, ως γαστρονομικός προορισμός»
Αύλειος χώρος Συσσιτίου

Την παρουσίαση θα κάνει ο «Πατριάρχης της γαστρονομίας του Αιγαίου», Γεώργιος Χατζηγιαννάκης, ιδιοκτήτης του διεθνούς φήμης εστιατορίου «Σελήνη» και πρωτεργάτης της ανάδειξης της σαντορινιάς κουζίνας και των τοπικών προϊόντων του νησιού. Επίσης, θα παρουσιαστεί μια Ροδίτικη συνταγή από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων.
 

21.00
Live Jazz από τους JFD Chrysi and Anthony Vocals & Sax
 
14 Οκτωβρίου 11.00
Το κρασί για τους μικρούς μας φίλους
Αύλειος χώρος Συσσιτίου

Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν την αφήγηση ενός κρασοπαραμυθιού, να ξεναγηθούν στην έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής, να παρακολουθήσουν την διαδικασία παραγωγής του κρασιού, να ζωγραφίσουν αλλά και να κάνουν διάφορες χειροτεχνίες - κατασκευές έχοντας λάβει ερεθίσματα από όλα τα παραπάνω, με την καθοδήγηση αξιόλογων παιδαγωγών.

18.15 Masterclass Γευσιγνωσίας Αρχαρίων
Κοσμάς Σαρακίνης - Sommelier& Wine Consultant

Θα γίνει ανάλυση των σταδίων γευσιγνωσίας οίνου σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο με γευσιγνωσία τριών κρασιών.
Δύο ομάδες των δεκατεσσάρων ατόμων.
Διάρκεια 30 λεπτά για την κάθε μία.
1η ομάδα: 18:15
2η ομάδα: 19:00
Δηλώστε συμμετοχή μέχρι μια ώρα πριν την έναρξη στον υπεύθυνο του Συσσιτίου ή στο τηλ. 22410 35773.
Κόστος συμμετοχής: 10€

20.00 Κρασί και Αρχιτεκτονική από την Μίκα Μιχαλάκη
Εκθεσιακός χώρος Συσσιτίου

Θα παρουσιαστούν παραδείγματα αρχιτεκτονικής οινοποιείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό με σκοπό να διαπιστώσουμε τους τρόπους με τους οποίους το κρασί, το αμπέλι, η διαδικασία παραγωγής, η παράδοση, η κουλτούρα  επηρέαζαν - επηρεάζουν τη σχεδίαση.

21.00 Masterclass Γευσιγνωσίας Προχωρημένων
Κοσμάς Σαρακίνης - Sommelier & Wine Consultant

Σε αυτό το Masterclass θα γίνει δοκιμή και ανάλυση μιας από τις σπουδαιότερες Ελληνικές λευκές ποικιλίες, το “Ασύρτικο”.
Μία ομάδα των δεκατεσσάρων ατόμων.
Διάρκεια 1 ώρα.  Δηλώστε συμμετοχή μέχρι μια ώρα πριν την έναρξη στον υπεύθυνο του Συσσιτίου ή στο τηλ. 22410 35773
Κόστος συμμετοχής: 20€

Φεστιβάλ Οίνου και Τέχνης
13 & 14 Οκτωβρίου
Συσσίτιο, Παλιά Πόλη
Τηλ. 2241035773
Είσοδος 5 ευρώ (δίνεται αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας)
f:https://www.facebook.com/events/270157083630518/