Αναμένονται 30 προσλήψεις στο νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Αναμένονται 30 προσλήψεις στο νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Αναμένονται 30 προσλήψεις στο νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2010 ΦΟΡΕΣ

Συνεργασία με επιτελείς της εταιρείας είχε ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Φλεβάρης

Μόλις ολοκληρωθούν και οι περίπου τριάντα πρόσθετες προσλήψεις εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων, τότε το νέο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία, όπως επισημάνθηκε χτες από στελέχη της επιχείρησης στο πλαίσιο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην περιφέρεια.

Ειδικότερα χτες το μεσημέρι διεξήχθη προγραμματισμένη συνάντηση για θέματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε επίπεδο εργοστασίων και μονάδων που λειτουργούν στο Νότιο Αιγαίο ανάμεσα στον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Φλεβάρη, το γενικό διευθυντή παραγωγής Δημήτρη Μετικάνη, το διευθυντή του ΑΗΣ Σορωνής Μιχάλη Μπαρδακά και τον προϊστάμενο της διεύθυνσης εκμετάλλευσης θερμοηλεκτρικών σταθμών Γιώργο Σημαντηράκη.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα αφού οι εκπρόσωποι της επιχείρησης ηλεκτρισμού δήλωσαν ότι αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της περιφέρειας και την υποστήριξή της στον ενεργειακό τομέα προς επίλυση πρακτικών προβλημάτων που κατά καιρούς αντιμετωπίζουν οι μονάδες και εξέφρασαν την επιθυμια της διοίκησης να στηρίξει όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου σε επίπεδο ενεργειακής επάρκειας και σε επίπεδο στελέχωσης εργαζομένων που κατάγονται κατά κύριο λόγο από τα νησιά.


Ο κ. Φλεβάρης αφού μετέφερε το χαιρετισμό του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και πρόσφερε αναμνηστικό δώρο της περιφέρειας με το ελάφι της Ρόδου έθεσε θέματα προς συζήτηση που απασχολούν την περιοχή μας και σχετίζονται με τη λειτουργία των μονάδων.

Όσον αφορά τη στελέχωση του νέου εργοστασίου στη Νότια Ρόδο, έγινε γνωστό ότι προγραμματίζονται περίπου 30 προσλήψεις ακόμα, διαφόρων ειδικοτήτων. Μάλιστα ο κ. Μετικάνης ανάφερε ότι θα προχωρήσει άμεσα με κριτήρια ΑΣΕΠ η σχετική διαδικασία και ο κ. Φλεβάρης ζήτησε εκ μέρους της περιφέρειας να προταχθεί η εντοπιότητα και να αυξηθεί το όριο ηλικίας για εργαζομένους έως και 40 ετών που αποτελεί και αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Επίσης συζητήθηκαν τεχνικά θέματα που αφορούν τη λειτουργία των μονάδων καθώς και το σχέδιο διασύνδεσης και της Δωδεκανήσου στο τέλος της επόμενης δεκαετίας καθώς και την αξιοποίηση των καθαρών μορφών στην ενέργεια σε συνδυασμό με την εξέλιξη της τεχνολογίας.

Ο κ. αντιπεριφερειάρχης έθεσε υπόψη του κλιμακίου της ΔΕΗ τα αιτήματα της τοπικής κοινότητας Κατταβιάς, όπως αυτά περιλαμβάνονται σε σχετικό έγγραφο της κοινότητας και τόνισε ότι η συνεργασία και η καλή σχέση με την τοπική κοινωνία είναι προς όφελος των δύο πλευρών.

Το βασικό ενδιαφέρον της περιφέρειας και της κοινωνίας του νησιού, όπως εξήγησε είναι πότε θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το νέο εργοστάσιο προκειμένου να αποφευχθεί ή να απομειωθεί ο κίνδυνος διακοπών ηλεκτροδότησης. Για το θέμα αυτό οι εκπρόσωποι της ΔΕΗ απάντησαν ότι μόλις ολοκληρωθούν οι προσλήψεις των 30 εργαζομένων με τις απαιτούμενες ειδκότητες, το εργοστάσιο θα έχει δυνατότητα πλήρους λειτουργίας και απόδοσης.

Μάλιστα οι προσλήψεις θα είχαν ολοκληρωθεί αν η ΔΕΗ δεν ήταν υποχρεωμένη από τη νομοθεσία να ακολουθήσει τη διαδικασία ΑΣΕΠ. Με την ολοκλήρωση της συνάντησης που διήρκεσε επί μακρόν ο κ. Φλεβάρης ανέφερε ότι σε οποιοδήποτε νησί της περιφέρειας προκύψει ανάγκη για υποστήριξη με σκοπό την εύρυθμη ηλεκτροδότηση των νησιών, αυτή θα παρασχεθεί άμεσα.

Διαβάστε ακόμη

5,6 εκατομμύρια ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών στο νησί της Ρόδου

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ