Αθώοι οι δύο αδελφοί για την κλοπή αρνιών και κατσικιών

Αθώα κρίθηκαν τα δύο αδέλφια που δικάστηκαν χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου για 9 αρνιά και 9 κατσίκες που φέρονταν να έκλεψαν από ποιμνιοστάσιο στη Λάρδο, πριν από οχτώ χρόνια.

Οι δύο άνδρες ηλικίας 36 και 40 ετών κατηγορούνταν για ζωοκλοπή από κοινού και πρωτόδικα, τον Μάιο του 2014, είχαν καταδικαστεί για αυτή την υπόθεση σε κάθειρξη επτά ετών ενώ τους είχε επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ.

Κατά της απόφασης αυτής τα δύο αδέλφια άσκησαν έφεση, η οποία εκδικάστηκε χθες από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, το οποίο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Σταύρου Παναγιωτακόπουλου, τα απάλλαξε από κάθε κατηγορία κρίνοντάς τα αθώα.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο συνήγορος υπεράσπισης εξήγησε στο δικαστήριο ότι δεν επρόκειτο για κλοπή αλλά για αγοραπωλησία μεταξύ του καταγγέλλοντος και των πελατών του. Όταν όμως τα δύο αδέλφια άργησαν να καταβάλουν τα συμφωνηθέντα χρήματα, ο ιδιοκτήτης των ζώων προέβη σε καταγγελία σε βάρος του 36χρονου και του 40χρονου και η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης.

Όμως τα δύο αδέλφια έδωσαν τα χρήματα και έτσι η υπόθεση έχει πλέον λήξει.