Τροποποίηση στην προκήρυξη του τουρνουά μίνι

Μετά την οριστικοποίηση των δύο Ομίλων και στο βόρειο συγκρότημα, η προκήρυξη του τουρνουά μίνι τροποποιήθηκε στα άρθρα 3 και 7.

Αναλυτικά:

Άρθρο 3ο: Τρόπος Διεξαγωγής

Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις, ως εξής:

Α) Α’ φάση / Κανονική περίοδος: Οι ομάδες θ’ αγωνιστούν σε τέσσερις (4) ομίλους, δύο (2) Ρόδου (Α’ και Β’) και δύο (2) βορείου συγκροτήματος (Γ’ και Δ’).

Σε κάθε όμιλο της Ρόδου, οι ομάδες θ’ αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο γύρους και στο τέλος θα καταρτιστεί βαθμολογία του κάθε ομίλου. Στη συνέχεια ο 1ος στη βαθμολογία του Β’ ομίλου θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον 4ο της βαθμολογίας του Α’ ομίλου, σε ουδέτερο γήπεδο. Οι πρώτες τρεις (3) ομάδες του Α’ ομίλου Ρόδου και ο νικητής του αγώνα μπαράζ θα δώσουν ένα αγώνα κατάταξης ως εξής: 1ος με νικητή μπαράζ και 2ος με τον 3ο. Οι νικητές των αγώνων θα συμμετέχουν στο Final Four.

Στο βόρειο συγκρότημα, οι ομάδες που συμμετέχουν στους δύο ομίλους, θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο γύρους και στο τέλος θα καταρτιστεί βαθμολογία του κάθε ομίλου. Μετά το τέλος της κανονικής περιόδου θα διεξαχθούν μονοί αγώνες πλέι οφ για την πρόκριση στο Final Four, ως εξής: Γ1-Δ2 και Δ1-Γ2.

Β) Β’ φάση / Final Four: Η Β’ φάση θα είναι Final Four και θα διεξαχθεί σε κλειστό γυμναστήριο που θα ορίσει η Τ.Ε. και θα λάβουν μέρος οι νικητές των αγώνων κατάταξης των ομίλου Ρόδου (Α’) και βορείου συγκροτήματος (Γ’). Τα ζευγάρια των ημιτελικών είναι τα εξής: Νικητής Α1/Α4(ή Β1)- Γ2/Δ1 και Γ1/Δ2- Νικητής Α2/Α3. Πρωταθλήτρια ομάδα Δωδεκανήσου θα ανακηρυχθεί η νικήτρια του τελικού.

Το αμυντικό σύστημα που θα εφαρμόσουν οι ομάδες είναι man to man στο μισό γήπεδο χωρίς παγίδες.

Θα γίνεται αλλαγή πεντάδας κάθε πέντε (5) λεπτά μέχρι να έχουν συμμετοχή όλοι οι αθλητές, μετά η συμμετοχή των αθλητών είναι ελεύθερη. Οι αγώνες θα είναι διάρκειας 4Χ10 λεπτά μικτού χρόνου και θα σταματά μόνο στην εκτέλεση ελεύθερων βολών και στα time out. Δε θα σταματά για δέσιμο κορδονιών και στα τελευταία 2 λεπτά. Θα υπάρχουν προσωπικά και ομαδικά φάουλ. Στην επίθεση ακολουθεί όποιο σύστημα θέλει κάθε ομάδα. Στο Final Four θα εφαρμοστούν όλοι οι κανονισμοί που ισχύουν στους επίσημους αγώνες.

Άρθρο 7ο: Υποχρεώσεις Αγωνιζόμενων Σωματείων

Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των αγωνιζομένων σωματείων καθορίζονται με τις διατάξεις των κανονισμών της ΕΟΚ.

Κάθε σωματείο πριν την ημερομηνία έναρξης του τουρνουά θα πρέπει να καταθέσει στα γραφεία της Τ.Ε. ονομαστική κατάσταση των αθλητών της ομάδας του με πιστοποιητικό γέννησης και βεβαίωση γιατρού.

Σωματεία που συμμετέχουν με δύο (2) ομάδες στο τουρνουά δεν θα χρησιμοποιούν τους ίδιους αθλητές. Κάθε σωματείο με τη δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να καταθέσει στα γραφεία της Τ.Ε. κατάσταση τριών (3) ατόμων τα οποία θα καλύπτουν την θέση του τρίτου κριτή σε όλους τους εντός έδρας αγώνες τους και τα οποία δεν θα αντικαθίστανται με άλλους τυχαίους.

Δε θα διεξάγεται αγώνας με λιγότερους από δέκα (10) αθλητές στο γήπεδο, ενώ κάθε ομάδα δικαιούται να χρησιμοποιεί μέχρι και 12 αθλητές, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΚ.

Οι προπονητές της κάθε ομάδας, στο τέλος του κάθε αγώνα, υποχρεούνται ν’ αναγράφουν στο ειδικό έντυπο που θα τους δίνεται τους τρεις διακριθέντες αθλητές της αντιπάλου ομάδας (MVP) κι αυτό γιατί στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα διεξαχθεί ένα All Star με δύο ομάδες που θα επιλεγούν από τους προπονητές των μικτών ομάδων (λαμβάνοντας υπόψη τα ονόματα που έχουν δώσει στο ειδικό έντυπο όλοι οι προπονητές), μία από τη Ρόδο και μία από το βόρειο συγκρότημα, από δώδεκα (12) επίλεκτους-ες αθλητές-τριες η κάθε μία.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, οι τοπικοί προπονητές θα έχουν εικόνα για τα αναπτυξιακά τουρνουά Χριστουγέννων της ΕΟΚ.